zaterdag, maart 16

In de nacht. . .

Gek is dat, als ik midden in de nacht soms even wakker ben, krijg ik de mooiste ideeën voor een log. Maar wanneer ik dan wakker word is alles vervlogen. Nou misschien helpt het om papier en potlood naast mijn bed te leggen zodat ik het gelijk op kan schrijven. Maar ach misschien ook niet, want het doet me denken aan een verhaal van Simon Carmiggelt, die had ook van die momenten en legde dus wel papier en potlood op zijn nachtkastje.
Een keer had hij dus de essentie van zijn gedachte opgeschreven en werd de volgende dag vol verwachting wakker, nu zou het eindelijk lukken om het onderwerp nog te weten.
Opgewekt pakte hij het blad papier op en zag daar in grote emotionele letters het volgende staan : 'Eekhoorntje op lange weg'  tja  soms kun je beter blijven slapen dus.
Ik zet maar een knutsel neer die ik eens heb gemaakt. Allemaal een fijn weekend gewenst.

De zee en de notendop heb ik zelf op de foto gezet, het meisje is een tube van psp en de doorkijk was een deel van een achtergrond van een lesje dat ik ooit maakte, de bellen zijn effecten uit het programma .

10 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar. Bij mij alleen in sinterklaastijd. Ik bedenk dan de mooiste gedichten . Helaas bij het weer wakker worden is mijn geheugen wat dat betreft gewist.
  Groetjes en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi.. ik ken dat verhaal.. wist alleen niet meer dat het van Simon Carmiggelt was. :-)
  Mooie creatie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, misschien helpt het om het meteen op te schrijven, nadeel is dat je dan meteen erg wakker wordt.
  Dat zal ook niet de bedoeling zijn.
  Voor morgen alvast een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben blij dat ik wat ik droom niet kenbaar maak aan mijn lezers... Haha, slaap zacht en droom maar lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg een licht zweverig gevoel van die knutsel Haba! Prachtig gedetailleerd uitgewerkt hoor.
  Het verhaal ken ik wel, en herken ik ook; toch is het wel goed om dingen snel op te schrijven, ook 's nachts. Misschien lukt het vaak niet, maar soms toch wel om de herinnering op te roepen, of om opnieuw te associëren op het opgeschrevene. Daar heb ik nog wel eens goede resultaten mee bereikt!

  Wat leuk, dat uitje met de familie binnenkort. Echt iets om naar uit te kijken hè (en dat hebben we nodig!). Nu maar hopen dat het dan alvast echt mooi weer is.
  Hm; ik heb deze winter nauwelijks uitjes gehad en verwacht ook niks... daar moet ik toch eens iets op verzinnen! Ik zal er eens over nadenken. O trouwens... misschien komt er een bruiloftsfeest aan.... maar daar ga ik zelf niet over :)

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, ik heb nu ook mijn eerste eigen gedicht geplaatst op het nieuwe adres. Ik hoop dat je het al zo hebt kunnen regelen dat je je hebt geabonneerd, zodat je op de hoogte blijft (zie het menu rechtsonder op mijn blog), maar in ieder geval bij deze het grote nieuws dat ik nu volop in bedrijf ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Haba hahahahah heb ik ook word je wakker ik denk dan zo gauw ik morgen wakker word of straks even meteen pc aan en verhaal neerzetten. Nou vergeet het maar hahahahaha
  Mooi de zee in notendop een walnoot als ik het goed heb
  Zo 11 uur weer op werk zijn gisteren weer top drukke dag gehad samen met Kevin de zoon van ass.bedrijfleider. werkt zo lekker met hem hij wil de horeca opleiding doen en dat merk ik Wij hebben half woord nodig goed ingespeeld en dam moet je hebben op zulke drukke dagen. Vandaag moet ik het alleen doen best pittig als halve dag dan is het meteen druk.

  Ja ik las veel uit beok van Annie M.G zoals dikke boek met 365 verhalen en meer zo heerlijk
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou geen lopen hoor maar werken om 11 uur Morgen dan lopen met kennis
  Trouwens hier waait het en regent het met bakken naar beneden

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een ander probleem is dat je dan licht aan moet doen en je misschien nog wel helemaal niet meer kunt slapen. Ik heb het ook geprobeerd hoor, een potlood en wat papier op mijn nachtkastje maar het werkt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik ook geen pen en papier naast mijn bed. Dat gaat bij mij niet lukken, dan zie ik tekst de volgende ochtend en weet ik niet meer wat ik daar mee bedoelde.

  Love as Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...