zondag, juni 23

Westkapelle

Even in  'Waschappel'  naar de zee gaan kijken, zo op het puntje van het eiland met alleen wat meeuwen kun je genieten, wanneer het nog niet in het hoogseizoen is en de toeristen nog niet op de been zijn.


Een paalhoofd heeft altijd wel wat fotogenieks, de zee die schuimend tussen de palen doorkomt, het zeewier, de meeuwen. Ach er zijn door mensen veel betere foto's gemaakt dan deze van mij.  Toch doet dit beeld me vaak aan mijn kindertijd denken, toen ik met mijn ouders en zussen  in Domburg op vakantie was. We wandelden dan over het strand naar Westkapelle en na een rustpauze waarin we de meegenomen boterhammetjes aten liepen we dan weer terug. Vaak liepen we dan ook te zingen terwijl we liepen. Dat was toen niet vreemd we werden er niet om nagekeken of zo en het liep ook lekker zo. Ik ga nu niet naar Westkapelle maar straks lekker in de tuin in de schaduw van de bomen met een boek en een kop koffie.

12 opmerkingen:

 1. Hou het de komende dagen maar lekker rustig. Het wordt warm... heel warm. De zee geeft mij altijd rust, het ruisen van de golven en als het stormt het beuken op de brekers...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag die ik weinig misschien de was
  Morgen bruiloft 💒 van collega waar we zijn uitgenodigd fijne zondag. En blijf nadenken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weskappel is een van de beste plekken in Zeeland om te vissen. Echt vaak kom ik er echter niet want ik heb hier ook genoeg plekken waar ik een goede vangst kan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch bijzonder dat dat soort dingen jaren later bijna niet meer gedaan worden. Wij gaan aan het eind van de middag nog een stukje wandelen..

  Love As Alwyas
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plek...!!
  Het zal daar vandaag toch wel een stuk drukker zijn geweest.
  Vanmorgen vroeg was het al erg druk op de snelweg richting Zeeland en strand...!
  Gelukkig ging ik de andere kant op.
  Hou het koel zoveel als kan de komende dagen...!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Haba wat enorm mooi daar en zo lekker koel heerlijk te vertoeven toch?
  Prachtig foto hoor niks mis mee.
  Gisteren paar uurtjes bij Ilse ge verft met Jaap anders komt het nooit klaar. En voor je weet is het 1 augustus.
  Na haar werk is ze hier gekomen eerst bbq daarna naar haar appartement gereden en haar naar huis gebracht tja ze was best nieuwsgierig.
  Vanmiddag 2 uur bij stadhuis zijn ivm 2 collega's met elkaar gaan trouwen en vanavond 6 uur bij restaurant.
  Morgen en woensdag werken
  Voor jou zwemmen vandaag fijne maandag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Haba! Ben zo benieuwd wat je op de 23e om 23.23 uur typte! Of had je een melig bui en is het niet voor publicatie geschikt :)

  Afijn, ik wou maar even zeggen dat ik er misschien weer meer zal zijn. Dank je voor het geduld en de berichtjes, steeds! Het wou maar niet lukken om terug te komen, elke keer dacht ik dat het wel kon en viel het toch tegen. Je vroeg wat er was, tja blogmoe dekt het niet helemaal, ernstig voorjaarsmoe meer. Het hangt altijd samen met die ziekte van me, en de complicaties. Daar wordt je moe van en zeker ook oncreatief.
  Ik voel me weer iets beter en heb ook een gloednieuw gedicht gemaakt, dus dat plaats ik zometeen en hopelijk is dat een mooie herstart. Ik ga je logjes nog rustigaan bijlezen hoor; maar alvast gefeliciteerd met je tandartsuitslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Haba ja ben nu ook benieuwd wat er stond hihiih
  Bruiloft was mooi onroerend genoten stadhuis en 6 uur waren we ook uitgenodigd mee te eten bij de Chinees was lang geleden dat we weer eens bij de Chinees hebben gegeten hihihi.
  Zo vandaag en morgen naar de sauna-koffiecorner .Komt haast geen mens of even snel glas water vragen zo warm daar boven .Maar de laatste uur sta ik beneden tussen 5 tot 6 bij de deur.
  Ach ja mag naar de diertjes ook zo warm he met platte dak weet er alles van ik sta ook onder platte golfplaat dak. Geen raampjes nee doorzichtige muurplaten waar de zon door schijnt.
  Arme beestjes mijn katten zijn bijna de hele dag buiten willen niet naar binnen .Liggen wel in schaduw dat wel denk vaak en roep ze vaak naar binnen.Maar dan denk ik van ach ze zullen beter weten.
  Goed neem nog bak koffie dan douchen markt over "snel"voor mijn 18 plus kaas.Dan naar werk o ja en zei gisteren ik fiets wel naar huis tegen Jaap Normaliter brengt hij de auto maar denk ti;s zo warm Nu twijfel ik heb ik 6 uur wel energie genoeg om te fietsen????
  Groetjes tis weer lang verhaal

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hadden als kind een stand kotje op dishoek. Elk jaar op de zelfde plek,net als de "buren" Er waren dus altijd speelkameraadjes. Kastelen bouwen en keukels zoeken tussen de paalhoofden. Vaak had je dan wel een schram op je been. Pokken zijn behoorlijk scherp. Het leuke is dat wij later met onze kinderen daar nog steeds kwamen die dan weer speelden met de kinderen van mijn speelgenootjes. Nostalgie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Haba, dankjewel! Ja, je denkt nadat de nare gebeurtenissen, de depressies en de therapie al lang voorbij zijn, dat het wel oké zal gaan en dan komt er toch nog soms iets boven drijven. Maar goed het is allemaal beheersbaar hoor. En het dichten heeft inderdaad altijd enorm geholpen! Waarvoor nog steeds dank aan de lapzussen, en jou!

  Sterkte met de warmte!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Haba ten eerste bedankt voor je antwoord hihih
  Ppff ging het Haba ik heb 9 uurtjes in 34 graden gewerkt en stond op met hoofdpijn en is tot slapen bij me gebleven,was niet nodig maar ja eigenwijs. Nu gelukkig niet mee opgestaan want mag weer werken. En al is het afgekoeld met zulke daken (metalengolfplaten en plastic golfmuren) gaat het verlopig niet lukken. En hoe was bij jou en de beestjes??.
  Vanmiddag mag je weer naar Laura wanneer beginnen de schoolvakantie daar?? Hier over anderhalf week fijne woendag
  Zal ook vast fijne dag bij Aiva wensen denk ik lekker probeer uit te slapen morgen
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...