zondag, februari 2

Wandelen op zondag

Nog steeds in mijn jeugd bezig, op zondag werden er door ons gezin vaak wandelingen gemaakt voor het eten, vaak deden we een 'katspoldertje'  Het was een flinke wandeling, maar dan kreeg je tenminste trek in het eten, op zondag deed je niet zoveel. Wij gingen soms op de fiets naar familie of we gingen wandelen. Ik liep liever de route langs de Schelde, want in die polder woonde de schillenboer en die had een kettinghond. Aan één kant vond ik dat vreselijk zielig, maar door zijn geblaf en het tonen van een fors gebit, was ik ook altijd bang om daar langs te lopen.
Hieronder een oude kaart, inmiddels is de hele polder al volgebouwd, nog buiten het kader van deze kaart. 
De voorlaatste woning die mijn ouders kochten stond vlak aan de kreek onze kinderen hebben er nog wel op de kreek geschaatst. Voor ons was dat vroeger best een eind lopen door de vrieskou met de schaatsen om je nek.


File:Bonnekaart - Zuidlandpolder Terneuzen.PNG

 Nu zie je dat er aardig wat is bijgebouwd en dit is ook al weer een foto van een tijdje geleden. Links boven zie je het oude plaatsje nog. Met de veerhaven die nu jachthaven is geworden. Mijn ouders hebben nog één van de flats aan het water, boven in de foto te zien als lichtgekleurde blokken, gekocht omdat het huis toch te groot werd.Nu was de flat ook nog behoorlijk groot , mijn moeder hield van ruimte om zich heen. Mijn vader was gek op het uitzicht waar je het water en de voorbij varende schepen kon zien. Maar toen ze er een tijdje woonden, werd de verrekijker eigenlijk niet meer gebruikt. Dat uitzicht was te gewoon geworden.

                    

               Afbeeldingsresultaat voor luchtfoto terneuzen"

Ach ja gelukkig dat alles niet altijd hetzelfde blijft, maar in je herinnering is het nog wel opgeslagen, en ik ben blij dat ik een leuke jeugd heb gehad.

13 opmerkingen:

 1. Als ik eraan denk dat ik nu die wandeltochten over allemaal polderwegen en dijken maar matig kan waarderen (omdat het allemaal zo éllenlang is haha), kan ik me tóch wel voorstellen dat dat leuke zondagse wandelingetjes waren voor jullie.. lekker er met z'n allen als gezin op uit hè.. dat moeten inderdaad mooie jeugdherinneringen zijn. zoals de zondagse wandelingetjes voor óns ook waren. Maar bij ons was het natuurlijk een wat stadser omgeving, naar een park of 'etalages kijken' in de stad.. ook wel naar opa en oma en zo.. gelijkaardig maar tóch anders hehe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat heel Nederland in al die jaren volgebouwd is. Men zegt dat er bij ons leegloop is, maar daar is weinig van te merken... In mijn jeugd was er op zondag ook rustdag. Ik was meestal met vriendjes de hort op en was alleen thuis om te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie herinneringen van de zondagen van weleer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedeavond Haba ik ging met de kids ook vaak fietsen. Of Ilse speelde met vriendin en ik ging wandelen door de wijkenet Bjorn
  Toen de kids klein waren had Jaap met een vriend een drukkerij erbij en werkte daar weekemden
  Net als bij mij thuis ma broer en ik fietsen pa werken. Voor de vakantie naar UK
  .
  Ik dacht haar puntje Rianne was. In die
  Net als bij mij thuis ma broer en ik fietsen pa werken. Voor de vakantie naar UK
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi herinneringen moet je koester hoor, fijn dat je een gelukkige jeugd hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He, bij mij doet het laatste foto het niet, dat is jammer. Wij willen nog steeds wel wandelen op zondag. Gezellig met de familie en ook nog gezond. Ze zijn nu nog klein, straks gaan ze hun eigen gang.

  Love As always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk zo wonen dat je ver weg kunt kijken haba,
  mijn vorige huis stond op boerengrond in de verste staren deden we elke dag schemeren noemden we dat, dat mis ik hier wel eens, van de 12 jaar die ik er woonde heb ik elke dag genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedemorgen Haba over wandelen wat zal ik weer straks heerlijk lopen/wandelen als hond er is. Ja dat mis ik enorm bv op mijn vrije zondag. Is het redelijk weer droog dan pak ik ju de auto en ga bos in. Maar zoals is gisteren en mijn verkoudheid, nee dan heb ik geen zin. Maar met hond ben je toch even buiten geweest. Maar goed we starten week op.
  En ik ga werken jawel mijn oude rooster yuppie wel ff wennen. Zwemse 🏊🏼‍♀️ Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er is sindsdien heel wat bijgebouwd aan woning en industrie. Ik zie Driewegen op de kaart maar voor de rest herken ik geen namen. Van honden ben ik nooit bang geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba zo vandaag lang opgewacht lekker de markt eens over. Met rustig wandelstap hahah. Ik heb er zin in hopelijk blijft het droog
  Fijne beestjesdag🐆🐆🐈 groeten 🙋‍♀️

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Uitkijken over het water, daar droomt iedereen toch van? Tenzij je natte voeten kan krijgen uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Haba geldt van de week. Ik ga werken en jij einde van de ochtend naar Laura. Eens je fijne dag 👍groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Haba,
  Ik ben gek op oude (land)kaarten. Je kan er zo heerlijk boven wegdromen. Zonde dat alles wordt volgebouwd...Fijn om over je herinneringen te lezen, ze zijn zeker de moeite van het onthouden waard. En het was ook nog een goede besteding van de zondag.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...