maandag, maart 16

Toch vreemd

Dat je niet meer naar bepaalde gelegenheden kunt gaan. Kijk dat ik niet kon zwemmen vandaag , dat is niet zo erg, maar vannacht is de schoonvader van mijn dochter overleden en ik zou in normale tijden gewoon naar de uitvaart zijn gegaan. Maar nu is die besloten zodat alleen de allernaaste familie hem weg mag brengen. Ik heb net een kaartje gekocht en dat gaat zo op de bus, zodat zijn vrouw en kinderen ook weten dat ik aan ze denk. Anders was ik er zeker heen gegaan, maar met die corona is dat dus ook niet toegestaan, omdat er anders veel te veel mensen zouden zijn. Ook van zijn werk wilden mensen komen, hij zou dit jaar met pensioen gaan, maar dat gaat ook niet meer.
Mij valt het wel op dat veel mensen vlak voor of vlak na hun pensionering sterven. Mijn man had ook nog maar net zijn pensioen destijds en we waren veel van plan, maar dat kon niet meer uitgevoerd worden.
Ik zou zeggen, mensen stel geen leuke dingen uit voor na je werkzame leven, gewoon nu uitvoeren en genieten, je weet niet of er nog een 'later' zal zijn.

Deze foto maakte ik op de boulevard in Vlissingen, de ondergaande zon scheen zo mooi op het water van de Schelde. Al zie je dat niet net zo mooi op de foto die ik maakte, de afbeelding vind ik wel passen bij dit log.

19 opmerkingen:

 1. Ja, vreselijk is dat soort dingen nu hรจ.. het hele leven is ontwricht. Ook feestjes die niet door kunnen gaan, m'n zusje wordt zondag 50.. we hebben er echt de balen van maar het is gewoon niet slim om nu zo dicht op elkaar te gaan zitten. Dit is nu wel later in te halen, zo'n feestje.. begrafenissen is vรฉรฉl vervelender.. en al die eindexamenkandidaten die geen les meer kunnen krijgen... en wellicht hun examens ook niet kunnen doen. En al die zaken die failliet gaan.. echt vreselijke dingen allemaal. En je weet ook niet hoelang het gaat duren.. zo erg al die onzekerheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is allemaal heel onwezenlijk hoor, wat zijn wij eigenlijk kwetsbaar hรจ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het vreselijk triest allemaal. Hier in het ziekenhuis is geen bezoek meer toegestaan. Je kunt zelfs geen afscheid meer van iemand nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zoon en ik bellen elkaar nu dagelijks omdat we beide beseffen dat alles opeens nog meer'anders' kan zijn. We zijn in een vreselijke situatie terecht gekomen. We willen elkaar niet aansteken, en ook andere niet die we kennen. Moeilijk allemaal. Maar als we hier collectief onze schouders onder zetten komen we er wel. Maar het zal nooit meer zijn wat het was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gecondoleerd met je verlies, Haba. Geen afscheid van iemand kunnen nemen terwijl je dat graag zou willen. Alsof een sterfgeval op zich al niet erg genoeg is. Mensen in ziekenhuizen sterven eenzaam. Het is niet te bevatten.
  Je foto past zeker goed bij je blog.
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, deze onzekerheid waar we nu met zijn allen inzitten is verschrikkelijk, in alle verschillende situaties.
  Het raakt iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedeavond Haba ten eerste gecondoleerd
  Ja ik weet ook niet of ik wel of niet naar begravenis kan. Morgen hoor ik meer dan ga ik naar mijn vriendin hoor ik meer. Ja is zeker triest voor mensen die niet afscheid kan nemen. Sterkte voor familie en ook voor jou๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen feestje is van ondergeschikt belang. Maar niet afscheid nemen is wel heftig vind ik. We moeten onze rust bewaren.

  Love As always
  di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Haba ik ga 11 uur naar mijn vriendin. Ja zo erg zo'n uitvaart hรฉ
  Ook voor schoondochter en familie zo triest. Wel alles goed met jou en kinderen moet je nou meer oppassen ju scholen dicht zijn?
  Ik werk nog alleen is koffiecorner dicht maar nu in winkel. Eerst alles op orde zetten bij koffiecorner. Groetjes ๐Ÿ™‹ en sterkte en voor dochter en familie ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ™

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och wat erg allemaal voor jullie. Gecondoleerd met dochter haar schoonvader. Heel triest dat niet net haalde van zijn leven pensioen.Het is wereld op de kop Haba. Corona schijnt heel veel mensen gaan ziek worden. Vreselijk.... Sterkte met het verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat jammer dat je niet naar de uitvaart kunt, maar je stuurt een kaartje.
  Zo weten ze dat je aan ze denkt.

  Wat vind ik het verdrietig om te lezen dat je samen niet meer hebt kunnen genieten van het pensioen.

  Een hartelijke groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gecondoleerd Haba
  Heel triest dat sommige mensen geen afscheid meer kunnen nemen
  Heel veel sterkte
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goedemorgen Haba vrijdag is collega/vriend uitvaart. Alleen voor zeer naaste familie. Zijn vrouw moeder broer en zus. Zo triest word wel opgenomen.
  Vandaag naar werk koffiecorner goed afsluiten voor onbepaalde tijd en wat werken in winkel of schoonmaken
  Hoelang de winkel nog open blijft is de vraag, niet lang meer
  Groetjes ๐Ÿ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Allereerst gecondoleerd natuurlijk en voor alle betrokkenen heel veel sterkte gewenst, zeker nu.

  Je kunt 'erbij' zijn volgens mij want ik zag van de week op tv een uitvaartondernemer en die vertelde dat mensen de uitvaart thuis kunnen volgen via een streamingdienst waarop ze dan moeten inloggen... ik zou daar naar informeren als ik jou was

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goedemorgen Haba vreemde dag gisteren begon met toespraak van bedrijfsleider. Alleen eigen personeel werkt nu en die niet ziek zijn. Dus erg weinig. Ik stond dus bij sorteren van kleding. Verder zien we als we dicht gaan is er evengoed nog werk. Ik heb geen probleem mee. Want het is overleven. Fijne donderdag ๐Ÿ‘ Groetjes ๐Ÿ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goedemorgen Haba vandaag weer naar werk eens kijken wat ik ga doen kassa of en kleding sorteren. Om half 3 stil staan bij mijn 2 lieve collega's
  Rare dag. Ik dacht zoiezo zwembaden dicht waren
  Ja we leven in rare wereld nu. Take care Groetjes ๐Ÿ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goedemorgen Haba ik zie en merk Joe blij mensen zijn we nog open zijn
  Ze houden afstand enz maar gevoel van zolang het kan even weg. Ik heb hele dag winkelkassa gedraaid.
  Vandaag hopelijk alle boodschappen binnen halen anders nog even naar de sligro. Fijne weekend Groetjes ๐Ÿ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nog gecondoleerd Haba
  Het zijn bizarre tijden
  Wordt het ooit weer als voorheen
  Geniet van de zon vandaag
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...