zaterdag, mei 30

Nachtelijk bezoek

Ik zie ze hier nooit in de tuin, dus dit is het enige bewijs dat ik hier nachtelijk bezoek ontvang. En natuurlijk het feit dat er weer van de rozenknoppen is gesnoept.

 Even schijt aan een net terrasje blijkbaar, deze hertjes hebben geen opvoeding genoten.


 Ook bewijs in het gras dat al aardig aan het verdorren is door veel te weinig regen. Ik ga de boel ook niet sproeien dat kost teveel drinkwater vind ik.

De bloeiende roos is nog ontzien, maar veel knoppen zijn vannacht opeens verdwenen. Er blijven dan kale takjes over. Als die herten nu ook eens de klaver uit het gras op wilden eten, maar nee dat laten ze staan, ze komen alleen om de knoppen van de rozen te snoepen.
Zo blijf ik achter met een tamelijk kale klimroos tegen de gevel, gelukkig is het wat hoger onbereikbaar dus daar komen nog wel rozen tot bloei.

17 opmerkingen:

 1. Hahaha ze gaan voor de lekkerste snoepjes duidelijk.. en geef ze eens ongelijk! ;-) Gelukkig maar dat het een klimroos is.. een laagblijvende had je helemaal geen bloeiende rozen meer aan gehad waarschijnlijk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker snoepjes liggen in de tuin. Het zijn keutels van misschien konijn? Wat zonde van je roos. Droogte heers overal. Goed sproeien dan maar. Hopelijk komt dan gauw regen. Jou gras ziet niet uit. Helemaal verdord. Geel! Zonde. Fijne pinksterdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor het zijn de damherten uit de 'Manteling', die hier komen snoepen, ik denk niet dat ze echt honger hebben, ze willen alleen de jonge knoppen van de roos eten.

   Verwijderen
  2. Wat leuk dat bij damherten komen. Willen jonge rozen opeten. Wat zonde. Het is zo moeilijk om te beschermen dan.Is wel apart damherten te zien. Je hoorde gewoon lopen.

   Verwijderen
 3. O wat zonde Haba
  Jammer dat je ze dan nog niet ziet ook
  Dat was een leuke beloning geweest
  Wens je hele fijne Pinksterdagen
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is jouw tuin dan niet voorzien van een afrastering dat ze zomaar rond kunnen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ik heb een hoekhuis, met een laurierheg buitenom. Ze kunnen, van het pad naar de voordeur, langs het huis via de zij tuin, naar de achterzijde lopen en dan langs mijn garage oprit weer naar de straat.

   Verwijderen
 5. ik zou er voor gaan zitten (achter het raam in het donker... nn dan foto's maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Haba ooooo krijg jij herten in je tuin???? Wij hier hooguit vogels en egels.Maar jeetje wat een drollen zeg .En dan ook nog van je rozen willen eten foei wat een brutaliteit zeg. Ik zeg hang camera's neer hahhahaha maar echt zonde. Ik moest even naar stadje voor dashklei maar ik zag gewoon bladeren van de bomen zo dor op straat liggen vreemd hoor . Zo eerst pinksterdag ik tik het en liedje komt gelijk in me op,zong je pa os ma het aan je zus toen hahahhaa . Ik zeg fijne eerste pinksterdag ik ga met Bjorn bos in en later in de middag komt Ilse ook hier heen voor bbq Rosbief van de bbq groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongenode gasten in je tuin, die ook nog bloemknoppen komen eten en het nodige afval achterlaten is niet leuk.
  Mooie pinksterdagen Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. :-) ach Haba toch wat een boefjes zijn het toch,
  maar die gratis mest heb je hé :-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eigenlijk beste wel bijzonder en leuk om hertjes in je tuin te krijgen Haba,er zullen niet veel zijn, die dat kunnen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zowww en bij mij lopen de konijntjes rond en daar ben ik echt wel blij mee maarrrr... hetzelfde probleem als jij hebt. Ze snoepen graag wat van je mooie planten af. Wat doe je er aan hè. Hopen dat er iets overblijft :)

  Bedankt voor je bezoekje! Jij nog een fijne tweede pinksterdag... Ik weet wel het zal voor niet veel mensen nog een uitbundige feestdag zijn; maar toch! En hou moed he wat mij betreft, het moet toch ooit weer wat normaler worden allemaal.

  Ik heb hier weer bijgelezen, mooie logjes hoor. Misschien mag ik hier reageren op je vioolfrutsel hieronder: prachtig! IJl en groen, heel Iers zou ik zeggen. Of Bretons, of Welsh, of Schots :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Haba nog bezoek in de nacht gehad????
  Kom je een fijne 2 de pinksterdag wensen groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, zag je ze dan ook maar eens snoepen, dat zou leuk zijn. Hier kan er nagenoeg niets het erf op op vogels en egels na. Er lopen hier ook 2 vossen maar die kunnen er als het goed is niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goedemorgen Haba en waren de bandjes goed dat je op de fiets naar strand kon gaan??
  Zal wel bijzonder gezellig zijn geweest met welke kinderen was je daar????
  Zou vandaag weer bezoek bij de propthesekliniek gauw markt over en daarna kapper Spullen naar huis en hup naar de manicure .En dag is weer om Ga jij naar de diertjes toe vandaag??? FIjne dinsdag

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...