zondag, juli 5

Jurkje

Als kind gaf ik niet zo om mijn kleding, het liefste zou ik alleen broeken dragen, maar dat was voor meisjes eigenlijk niet zo normaal. Pas toen ik in de vierde of vijfde klas van de lagere school zat mocht je als meisje ook wel en broek dragen. Maar dat was nog niet zo gewoon en zeker niet naar school. Daar moest je dan een jurkje of een rokje dragen. Nu kom ik op het thema kleding terecht, in die tijd was het ook heel normaal wanneer je als jonger kind kleding ''erfde" van oudere kinderen in het gezin. Met Pasen en Kerst kreeg ik wel een nieuwe jurk uit de winkel, maar ik had ook het geluk dat mijn moeder op haar oude Pfaff naaimachine zelf kleding voor ons maakte, maar ja ook stoffen waren niet goedkoop.
Nu had ik aan รฉรฉn jurk een vreselijke hekel, die kon je namelijk ook achterstevoren dragen, met de knoopjes aan de voorkant of met de knoopjes op de rug. Kijk als kind zat er nog weinig model in je dus dat kon gewoon. Maar die jurk was ook nog eens groen gebloemd en ik had helemaal niets met de kleur groen voor kleren, dat vond ik niet mooi. Gras was groen en bomen waren groen, maar een jurk voor mij wilde ik niet in het groen. Ik heb hem ook niet zo vaak gedragen voor zover ik mij kan herinneren. Die jurk was ook eerder van mijn oudere zus geweest, die groen wel mooi vond. Nu zag ik in mijn fotoalbum dat die jurk ook vereeuwigd is op een foto. Hier sta ik op mijn mijn oude buren bij hen voor het huis. Ze waren voor ons een soort opa en oma, zodat ik eigenlijk ook nog een opa had al was het dan geen bloedverwant. Ze hadden zelf geen kinderen en zagen ons zo'n beetje als kleinkinderen.             Hier heb ik de betreffende jurk aan maar ik bleef het een vreemd geval vinden.

15 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ieder kind dat wel eens had, iets wat hij absoluut niet aan wilde. Ik herinner me ook een gebloemd overhemd met korte mouwen. En daarmee moest ik dan ook nog op de foto. Nee geen bewijs, ik heb geen enkele jeugdfoto meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar hoor, ik moest vroeger een plusfour (drollenvanger) aan, en dat vond ik vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mogge Haba
  wij waren met 4 broers , schelen allen 4 jaar , dus ja kleding ging ook van de 1 over op de ander , mem handig met de Singer net als die van jou op de Pfaff :)
  zo'n plusfour kan ik me ook nog herinneren , maar liep meest in korte broek en eeuwig en altijd in en om het water :)

  ja een leuk stadje dat Deventer , ik kwam er al vaker en vind het nog steeds mooi
  jammer dat je zoon net aan de verkeerde kant woonde , uitzicht op de rivier is dan toch mooier
  fijne zondag groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. whahaha wat herkenbaar Haba, ooooh ik had als kind ook een hekel aan jurken want je kon er niks mee....
  er zaten altijd scheuren in.... en ik heb gezworden dat ik toen ik ouder werd, NOIT meer een jurk zou dragen...
  dat is nog steeds gelukt :-)

  een heerlijke zondag wens ik je toe
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemorgen Haba ik had enorm hekel aan wille jurk kriebelde konstant. Had met kerst aan zat naast kerstboom die engelhaar had๐Ÿ™„๐Ÿ˜ข.. Ik weet nog ik mocht pas na ik 13 jaar was mocht ik broeken aan, nee geen spijkerbroeken naar corduroy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het waaide zo vandaar. Daarom filmde ik het is de ringvaart

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah ja.. in een gezin met 6 kinderen, later 8 want er kwamen er nog twee na, gingen de kleren natuurlijk ook van de ene op de andere over. En als de kinderbijslag kwam, kregen we allemaal wat nieuws, ook schoenen.. want dat geld moest echt voor ons zijn zei m'n ma altijd. :-) Er was voor mij toevallig ook รฉรฉn jurkje dat ik niks vond.. was eerst (nieuw) van m'n oudere zusje geweest, een turqoise geval met een zwart lakriempje erom. Geen raar jurkje of zo, maar die stof was iets van wol of zo en kriebelde verschrikkelijk! En het ergste vond ik altijd nog wel de maillot die je erbij aan moest.. die zakten altijd af en dan zat je kruis zo laag.. vreselijk! Dat was voor mij de voornaamste reden dat ik liever broeken droeg.. vooral in de winter dus. En dat mocht gelukkig bij ons gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet nog wel dat we zondagse kleding hadden. En als we ergens heen gingen moesten we nette kleding aan. Verder was mijn moeder niet zo moeilijk.

  Love as Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Haba.
  Ik had ook een moeder die jurken kon maken ( ik heb een hekel aan naaien) Groen is ook niet mijn kleur voor kleding. Heb bij mijn weten nooit iets met groen gedragen en ook niet iets met geel .Blauw en rood passen beter bij mij.
  Groetjes Addy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Kukkie.
  (X)Ina hier
  Ik heb je email adres niet meer.
  Wil je.me mailen a.j.b

  Liefs Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Haba na een gezellige zondag starten we week 28 op.
  Zwemse ๐ŸŠ‍♀️ en een fijne maandag ๐Ÿ‘ Groetjes ๐Ÿ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan me dat allemaal niet meer herinneren. Knap dat je dat nog kunt. Op de foto is de jurk in ieder geval niet groen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goedemorgen Haba beestjes dag voor jou. Voor mij markt en naar Lorena helaas is E geen collega meer ze blijft daar werken. We konden niet iedereen terug nemen helaas. Maar we blijven vrienden uiteraard. Wens je fijne katjesdag toe๐Ÿ‘ groetjes ๐Ÿ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, aan rokjes en jurken heb ik ook altijd een hekel gehad.
  Naar school mochten we wel een lange broek aan, maar daar moest een hele poos een rok over. Toen heb ik mezelf al beloofd nooit geen rokken en jurken meer, en zo is het nog steeds.
  Al heel veel jaren geen rok of jurk meer in de kledingkast.

  Fijne dag Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn kleren mochten nooit vies worden, laat staan dat ik ergens een gat in viel. Mijn jeugd was een verschrikking. Alles draaide om het uiterlijk. Aan rokken en jurken had ik een hekel want ik wilde boompje klimmen en voetballen.
  Een jurkje herinner ik me waarin in me amper durfde te bewegen. Het was spierwit en kriebelde als de hel.
  Op de foto lijkt je jurk niet groen. Ik schrijf lijkt, hรจ? Want als jij zegt dat-ie groen is, is-ie natuurlijk groen (-:
  Leuk dat je de foto tegenkwam. Had je toch weer een mooi moment toen je jou bij de buren op de foto zag staan, al was het in je hekel-jurk.
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...