zondag, april 11

Vroeger. . .

 Tja op een zondag zoals deze duik ik nog wel eens in mijn herinneringen. Vroeger gingen we dan vaak fietsen, tenminste we gingen op familiebezoek met de fiets. Een oom en tante woonden destijds in een huis dat op de dijk stond en waar de schepen van en naar Antwerpen vlakbij voorbij voeren.

In de zomer letten we wel altijd op wanneer we daar aan het zwemmen waren, je moest niet te dicht bij de kant zwemmen als zo'n reus voorbij voer, want door de golfslag werd je dan steeds tegen het basalt gekwakt, dan kon je even adem happen en dan werd je weer terug gezogen en opnieuw tegen de kant gekwakt. Maar als je wat verder in het water zwom, kon je lekker deinen op de golven. 
Mijn oom had ook een kaart met vlaggen van alle landen naast het raam hangen, zo kon je zien waar het schip vandaan kwam. Jammer genoeg moesten alle huizen op de dijk verdwijnen om de dijken op Deltahoogte te brengen. Ze konden in de plaats waar wij woonden een huis bouwen waar ze ook het water nog konden zien. Maar ik vond het oude huis leuker en dichter bij het water. Bovendien was er een grote groenten en fruit tuin beneden aan de dijk waar we als kinderen ook zo van de struiken mochten eten, rode bessen, witte bessen, kruisbessen, zo warm van de zon heerlijk was dat. Daar hadden we zeker een flinke fietstocht voor over.

Hier nog een oude foto van het huis op de dijk,  dat al jarenlang verdwenen is met het op Deltahoogte brengen van de dijken. Die foto is vanuit de tuin genomen neem ik aan. Als je goed kijkt, kun je het pad zien dat schuin vanaf de voordeur van de dijk af naar beneden loopt.14 opmerkingen:

 1. Ja, zo'n prachtige plek krijg je nooit meer natuurlijk.. best jammer. Maar veiligheid is natuurlijk heel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie herinnering , zowel in woord als beeld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemiddag Haba oo lijk mij zo heerlijk bij duinen en strand te wonen. Zeelucht is heerlijk als je astma heb. Ik denk goed besluit was om te verkassen. . Over mijn foto ja denk riem van Boris is fijne voortzetting ga zo piepers bakken lofsalade maken en vegakaassnitzel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met daar te zwemmen, moet je toch wel goed oppassen hoor!
  Mooi zo'n oude foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn moeder vertelde ook vaak dat ze vanuit Dordt naar Rilland fietste naar familie in vakanties. En dan vanuit Rilland snel naar de dijk, liefst daar bij Bath om daar lekker te zwemmen. Mooi die verhalen.

  Love As Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Safety first, maar jammer is dat zeker...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn mooie herinneringen, helaas dat het oude huis op de dijk er niet meer is.
  Het is een mooie woning, maar veiligheid gaat voor, zegt men. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedemorgen Haba heb zondag afspraak geregeld kwam achter via online moest🤭.
  Dus as zaterdag op verjaardag van Bjorn kan ik ophalen. Hopelijk ik niet ziek van word want de kids zijn hier ook met eten 🤭.
  Tis maandag dus ga naar werk fijne dag 👍 groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat lijkt me hard aankomen op die basaltblokken...!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow. wat een geweldige herinnering lijkt me dat haba,
  een heel mooie plek om te zijn, ik zie je struinen door de tuin, jammer dat het huis weg is
  een heel fijne dag gewenst
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeugdsentiment. Ik kan ook zo grasduinen over vroeger.
  Dat het beter was weet ik niet maar alles leek toen simpeler.
  Mijn grootouders huis staat er ook nog, het brengt zoveel moois als ook wel gemengde gevoelens. Groetjes ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo een jeugdherinnering is altijd fijn.
  Helaas er veranderd overal veel...we konden niet zwemmen in de zee maar dat lekker uit de tuin hadden wij ook.
  En diertjes om mee te spelen zoals kippen en konijnen
  Het konijn dat we uitgekozen hadden werd dus niet geslacht haha
  Groetjes en fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zonde dat dergelijke gebouwen plaats moesten maken voor de Deltawerken. Hier zijn er ook veel gesneuveld omdat de dijken opgehoogd moesten worden. Een regenachtige zondag is goed om fijne herinneringen boven te halen. Zo heb je toch wat kleur in je dag.
  Graag gelezen!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goedemorgen Haba ja hoop het ook voor je zwembad gauw open kan. Mijn nicht mist het ook enorm die heeft het nodig voor therapie. Maar goed vandaag mag je naar je beestjes iets heel anders Ik naar de markt en vanmiddag spreek ik met ex buurvrouw af met haar hond en Boris naar bos Fijne dinsdag

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...