vrijdag, april 23

Werkzaamheden.
 Toen ik vanochtend wakker werd en mijn gordijnen opende zag ik dat er een grote kraan verderop in de straat bezig was om onderdelen van een tuinhuisje of zo iets over het dak van een woning te hijsen. Ik heb er even een foto van gemaakt. Inmiddels is de kraan weer vertrokken. Het betreffende huis was net verkocht dus de nieuwe eigenaren zijn al druk in de weer zo te zien. Ik vind het altijd knap van de kraanmachinist dat hij binnen de bebouwing zo precies zijn werk kan doen. Nu staat er op het moment niet veel wind dus de onderdelen slingerden nauwelijks. Maar toch lijkt me het een lastig karwei.

16 opmerkingen:

 1. Machtig gezicht hè, zo'n kraan.. hier was járen geleden bij een storm menig conifeer omgewaaid en toen zijn die allemaal met zo'n kraan over de huizen getild naar de straat waar ze verzaagd werden. was bijna een surrealistisch gezicht, die bomen door de lucht te zien zeilen..! hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zagen ook in de verte meer kranen komen. Bij jou is wel erg dichtbij. Hopelijk maken geen lawaai Haba. Tuinhuisje in deze tijd is erg in. Wind bij jou. Hier bij ons is nog rustig weer. Wel erg frisjes... Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ja dan moet het niet stormen...zie het hier ook met dakkappellen wel zo gaan. In een keer de hele kapel erop.
  Dat schaap koos de makkelijkste weg 😉
  Groetjes en fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zeker knap dat ze het kunnen hoor, maar het gaat ook weleens mis helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja die kraanmachinisten zijn net koorddansers :)
  fijn weekend groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Werkelijk een talent om zo met een kraanmachine overweg te kunnen. Je leest nog wel eens dat er eentje omvalt; daar wil je niet aan denken.
  Mooie vergroting van de foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op mijn werk hangt er al enkele weken zo'n ding boven het pand. Want bij de buren wordt volledig verbouwd.

  Love As Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niks meer voor mij om daar hoog boven in te zitten. Vroeger moest je daarin klimmen. Nu is de cabine vaak een soort liftje naar boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Haba! Dankjewel voor je bezoekje! Ja het was wel fijn er weer een beetje te zijn hoor, piew. Ik kan nog niet teveel beloven hoor, kwa creativiteit. Dat gedicht kwam wel heel speciaal door het voorjaar en de rododendron, maar goed als ik me niet wat beter had gevoeld en minder druk was geweest dan ik was, had ik ook daarvoor geen rust in mijn hoofd gehad. En dat moet je toch hebben hè om tot iets creatiefs te komen.

  Dus... we zullen zien.

  Heb natuurlijk bijgelezen hier, hartstikke mooie logjes hoor; de foto's, de herinneringen, en het gedicht kon ik nog net oppikken voordat het buiten beeld verdwijnt :) Een gedicht als een verzuchting... mooi.

  Ik spreek je weer. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba ja dat is vakmanschap. Hier zijn ze bezig geweest bij paar huizen heien. Dus je bent blij dat je de straat ( eenrichtingsverkeer) uitkan of kan parkeren. Dan zijn er tig straten gesloten is een heel gedoe eruit of in de straat te komen dus thuis. Ze doen alles zelfde tijd dicht,niet handig. Het is weekend voor vandaag geen plannen. Wens je een fijn zaterdag toe 👍 groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Haba
  Ik vind het ook knap dat ze dat kunnen
  Wens je een heel fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, dat is echt vakwerk...!
  Knap dat het allemaal kan.
  Fijn weekend Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ophijsen, draaien, laten zakken.. Makkelijker kan het bijna niet lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zal nog niet zo eenvoudig zijn, precisiewerk.

  Fijn weekend Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heb dit weleens gezien en is inderdaad wel vakwerk. Moet je goed voor leren denk ik om dit werk te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. In ieder geval iemand met fantasie denk ik zo...eentje die graag voor gek loopt grijnzzzz
  Groetjes en fijne zaterdag

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...