woensdag, september 22

Tuinleven

In mijn tuin is van alles aan leven te zien, maar ook de dood slaat soms onverwacht toe. Ik stond in de keuken en zag een merel door de tuin scharrelen, nu is dat geen bijzondere waarneming, want er komen veel vogels hier in de tuin. Maar nu was het voor die merel zijn laatste dag, zonder aankondiging , er dook een roofvogel op hem neer en dat was zijn einde. Ik had even medelijden met die merel, die kwam vaker hier in de den zitten zingen (dat kan ook een andere merel zijn geweest natuurlijk)  En nu werd hij in één klap gedood en meegenomen de lucht in.  Natuurlijk moeten buizerds ook eten, maar toch vond ik dat die beter muizen zou kunnen vangen. Gek eigenlijk, dat ik zo denk, want ook een muis zal wel van het leven genieten neem ik aan. Nu is er nog meer leven in mijn tuin en die worden weer door de merels en lijsters gegeten. Kortom, het is hier eten en gegeten worden. Toch vind ik zo'n slakje ook mooi om te zien. En in de tuin hebben die ook een functie neem ik aan. 
14 opmerkingen:

 1. Mooi hoor al dat leven, ik hou er wel van.

  Love As Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoo..ook wel speciaal om dat ze te zien gebeuren in je tuin.. een roofvogel! da's toch echt de natuur, die buizerd moet ook eten.. en véél beter om mee te maken dan een katje bijna doodgereden te zien worden door een auto..!
  Wat slakken voor functie in de tuin hebben weet ik niet.. de vogels en egels vreten er in ieder geval láng niet genoeg op hier..! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal komen er dezelfde merels, dus wie weet komen er nu nieuwe nu het terrein vrij is ;)
  Ja eten en gegeten worden, niet altijd leuk om te zien maar de natuur moet ook doorgaan.
  Hier was het een torenvalk die een duif te pakken had...en ja die hebben we ook rustig zijn gang laten gaan...de veren vlogen in het rond.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik buizerd was zou ik zo'n hap ook niet laten vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja haba, dat is keihard, maar idd vogels moeten ook leven, het harde leven in de natuur, daar hebben we mensen niks over te zeggen, want die maakt meer kapot.
  slakken worden graag door lijsters gegeten haba.. LOL die tikken in hun smidse de schil stuk en hoppa... buikje rond

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja zo is het leven Haba , eten en gegeten worden
  ik denk dan gelijk als jij , laat die buizerd een muis pakken , maar ja ze kunnen niet kieskeurig zijn , kans is er dan dat ze zonder eten naar bed gaan :)
  rustige avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Elk dier heeft levenswil natuurlijk, een merel, een muis, elk dier. Net zoals mensen. Alleen wij staan bovenaan. Hadden we maar een vijand dacht ik, maar die hebben we. We zijn onze eigen vijand.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan heb je een diervriendelijke tuin als ze er graag komen.
  Zo denkt de buizerd er ook over. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet leuk om te zien, maar ieder levend wezen probeert te overleven.
  En in deze wint de grootste.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba oooo je was ook nog getuigen van die moordaanslag 😲. Tja tis natuur. Slakken met huisje vind ik altijd leuk. Naaktslakken tja altijd bibber dat ik niet wil opsta. Nee vrijdag pas internet . Dus zal zaterdag worden voor nieuwe log.
  Fijne vrije donderdag 👍 groetjes van mij 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mogge Haba
  ja ik ben blij met de uitslag , is 3 jaar geleden dat er een stukje huidkanker is weg gelaserd , had dus wel weer iets kunnen zijn
  nee ik kom de kant van Westerlo ook niet meer op , anders dan digitaal :)
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Natuurlijk moet een Buizerd ook eten, maar het wél een akelig gezicht hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad, heel menselijk, je kunt meer medelijden met het ene diertje boven het andere diertje hebben maar weet je, op zeker moment komt er een 'groter dier' dan wij zijn en die neemt ons dan mee... de kringloop, onstopbaar, voor ieder wezentje, hoe klein of groot ook

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goedemorgen Haba vandaag komen de mannen wel voor internet aantesluiten. Eerst boodschappen doen ga vanavond voor Jack en BB rijsttafel maken . Zijn onze Franse buren waar we elk jaar ook druivenvenplukken. We hadden daar ook al een keer gegeten. Gisteren was ook gezellig bij Nederlandse vrienden
  Fijne vrijdag 👍 groet

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...