dinsdag, maart 5

Nu al lente


Vandaag hing er weer veel lente in de lucht, de narcissen lijken met een vaart uit de grond te springen en toen ik net terug naar huis reed , zag ik langs de  A58 alweer  de sleedoorn in bloei staan


 

Het is altijd de eerste bloesem die ik zie zulke stralend witte bloemetjes vallen gelijk op, ook als je ze alleen in het voorbijrijden ziet. Hier in de tuin zijn er ook al (nog wel gesloten) bloemen in de ribes te zien, kortom het lijkt een vroege lente te worden. Hopelijk komt er geen vorst meer want dan vriest overal de bloesem stuk dan komen er dus geen slee-pruimen om te oogsten en in de jam te verwerken.
Nu maak ik tegenwoordig geen sappen en jams meer, ik heb geloof ik nog flessen sap van een jaar of wat geleden staan, in mijn eentje drink ik eigenlijk liever gewoon water, thee of koffie.

12 opmerkingen:

 1. Ja, het gaat snel met de vroege bloeiertjes, mooi om te zien...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor haba, ik zag vandaag de knoppen van een sleedoornstruik, die stond op springen, maar wacht nog maar even want er kan nog héél veel winter komen
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Morgen voorspellen ze alweer zo'n 16 graden... Alles schiet gewoon de grond uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Water is ook echt lekker. Geef mij ook maar vorstvrij.

  love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja.. de sierkersen die hier op de hoek van de straat staan bloeien ook al. Meestal bloeien die pas als de Rotterdam-Marathon gehouden wordt.. dat is begin april..! Maand te vroeg dus.. laten we maar hopen dat die vorst wegblijft.. ik vind het wel lekker zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Haba je moet zeker nu ook vroeg naar Laura???
  Wat gezellig hè zo de voorjaar buiten
  Nou moet ik zeggen nu kan ik het hier niet zo zeggen in mijn tuin
  Ik heb nooit bollen wel altijd geprobeerd maar mijn tuin is veelte klein,Maar buiten in perkjes ja zie je weleens nu een krokus verschijnen
  Fijne woensdag ik ga straks op de fiets weer naar werk
  ps hopelijk post je nu wel rechtstreeks bij mij weer wat veranderd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bloesem ziet prachtig uit op de foto. Hopelijk komt geen vorst meer. Het zou zonde zijn. Ik heb wel koud. Hopelijk krijgen wat hogere temperatuur. Je maken geen sappen en jams meer. Tegenwoordig kun je ook in de winkel krijgen. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie hier en daar ook van alles in bloei staan, en in Middelburg ziet de laan er gewoon prachtig uit momenteel.
  Ik drink het liefst water en koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede morgen Haba.
  Inderdaad, we mogen precies een vroege lente beleven, er staat al het één en ander in bloei. Maar zoals je aangeeft, is het te hopen dat we geen vrieskou meer krijgen, dat is nefast voor die vroege voorjaarsbloesems.
  Mooie foto maakte je er ven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie ook her en der de bloesem bloeien, maar bij ons in de tuin nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. al heel wat vroegbloeiers te zien Haba

  de natuur is niet te stoppen

  en zo hoort dat

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi dingetje, daar heb je 'm weer :) Tja ik ben bang dat het zo'n jaar als vorig jaar wordt... Mijn rododendrons zitten vol knoppen, in ieder geval. Die zullen wel weer te vroeg komen, op zich mooi, maar hoe moet dat dan volgend jaar. En die leuke voorjaarsbloemen heb ik niet, dus mijn tuin is nog heel kaal terwijl er overal al van alles gebeurt!

  O, nu snap ik het van die sappen en jammen, ik had je zin over de slee-pruimen gemist bij de eerste keer lezen. Ja, op een gegeven moment merk je dat je teveel van die dingen overhoudt hè; en er ook minder zin in hebt misschien om het te maken. Maakt niet uit, dat heb je vast lang genoeg wèl gedaan.

  Over het plaatsen op mijn blog: ik vond dit gedicht van Luun voor ons als dichters ook erg mooi, dus dat kan er wel even staan. En dan heb ik later wel weer iets van mezelf. Ik wil toch eerst iedereen nog even inlichten over de verhuizing.

  Ik wens je een mooie donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...