zondag, juni 9

Nachtelijke visite + update

Ik ben weer aardig aan het rapen geweest op mijn grasveld.  De damherten uit het bos en de duinen nemen graag een hapje van mijn klimrozen, jammer genoeg zie ik ze nooit langskomen, maar mijn grasveld lag vanochtend weer vol met hertenpoep.
Voor de aardigheid heb ik er een foto van gemaakt, voor ik het zakje dichtknoopte en de mest in de kliko heb gegooid. Misschien had ik de boel beter in de tuin tussen de struiken kunnen gooien, maar ik weet niet of het de goede mest zou zijn. Maar misschien dat dat ook weer nieuwe bezoekjes uit zou lokken. Als iemand er verstand van heeft hoor ik het wel.

Dit maal waren het geen rij losse keuteltjes maar flinke proppen eerst kwam ik meestal die losse 'knikkers'  tegen, maar nu lag het gras vol met deze op elkaar gepropte keutels. Wie het weet mag het zeggen , waren er nu veel meer aanwezig en stonden ze stil om te poepen?  Terwijl eerder meer een spoor losse keuteltjes door de tuin en over de oprit was gestrooid. Ik vind het wel jammer dat ik ze nooit zie hier, want alleen maar deze sporen is natuurlijk niet zo leuk als een rijtje hertjes dat door mijn tuin kuiert.


Ik hoorde van iemand hier uit de straat, die wisseldiensten draait, dat hij op een ochtend vroeg thuiskwam en dat er toen een heel roedel damherten voor hem uit door de straat liepen.
Wanneer ik richting Oostkapelle rijd, zie ik ze overdag soms ook gewoon langs de weg wandelen, gevaarlijk voor zowel de herten als de auto's, want een aanrijding met zo'n dier kan levens kosten, zowel van het hert, als van de automobilist. Nu weten de meeste mensen die hier wonen wel dat ze bedacht moeten zijn op rondwandelende herten, en binnenkort zal er wel weer een flink aantal worden afgeschoten vrees ik. Jammer maar de manteling is te klein voor de hoeveelheid dieren die daar wonen. En wolven zijn er nog niet gesignaleerd hier op Walcheren, misschien komen die ook nog wel eens binnen wandelen, je weet maar nooit

UPDATE

Ik heb het opgezocht, in de tijd dat de herten veel vers dus vochtig eten, worden de losse keutels smeuïger en krijg je dit soort uitwerpselen, waarbij de 'knikkers' natter zijn en dus op elkaar worden geperst.

8 opmerkingen:

 1. Die wolven hebben voorlopig herten en zwijnen genoeg hier om te eten. Dus die zullen voorlopig nog niet naar Zeeland verhuizen.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me inderdaad ook wel leuk om die herten eens te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen Haba ooo die keutels niet echt klein. Ik weet niet hoe het zit of goed is voor tuin. Hier blijven ponny hopen wel even liggen eer word opgeruimd. Die vijgen groeien als kool hahaha 😊 leuke vijgen groeien als kool. Wederom hier slecht weer ook gisteren toen we naar de markt waren. De kachel brand regelmatig hier. Vandaag de hele dag op visite bij Henk en Marijke. Word toch maar 12 graden en regen ☔. Fijne 2 de pinksterdag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat zijn echte keutels...!
  Wel mooi als je een hert in het echt kunt zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier zie je ze ook een enkele keer. Ik vind het wel leuk, en ben ook van mening dat de mens zijn snelheid en activiteiten moet aanpassen om deze dieren geen overlast te bezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zooo.. lekker, moet nog ontbijten! hahahahaaa!
  Ik zie liever de hertjes hoor! :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Haba gisteren door de wolken gereden zo erge mist. Je zag de bochten amper. Gelukkig rijden de Franse ook rustig. Fijne dag bij de vrienden gehad. En 's avonds reden we nieuwe berg route met haakse bochten. Was weer ervaring bij met rijden 🤭 🤭
  Verder blijkt weer 1 dag nog mooi word maar de rest regen en koude dagen. Jammer
  Je vroeg wanneer we terug komen dat is zondag. Dinsdag weer werken.
  Groetjes 🙋 Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. goh haba had ik bijna dit blog gemist joh,
  echt zi eje ze bijna door de tuin wandelen, dan zou ik wakker blijven een nachtje :-)
  dat wilde ik meemaken ik vind het wel erg gaaf hoor

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...