vrijdag, december 20

Blij weer naar buiten

Vanochtend mocht ik met klamme handjes weer plaatsnemen in deze stoel.

Nu is dit exemplaar er eentje van de reclame, maar zo'n zelfde stoel heeft mijn tandarts. Eerst wordt je in een totaal afhankelijke houding geplaatst door de stoel achterover te kiepen, die man in zijn witte jas gaat gezellig naast je hoofd zitten en maakt een praatje. Van mij hoeft dat niet, hoe eerder ik weer weg mag hoe beter.  Al sinds mijn kindertijd ga ik netjes elk half jaar naar de tandarts, maar om te zeggen dat ik het een genoegen vind, nee dat echt niet al is mijn tandarts een aardige man. De laatste jaren had ik niets aan mijn gebit, en tot mijn verbazing nu nog steeds niets, alles was in orde. Maar juist omdat ik al een hele tijd geen problemen had, dacht ik dat er nu vast wel iets mis zou zijn, al verzorg ik mijn tanden altijd goed. Ik wil zo lang mogelijk mijn eigen bijtertjes behouden, want een kunstgebit lijkt me niet fijn al is het wel een oplossing voor mensen die minder sterke tanden hebben en dus eerder aan zo'n  gebit zullen moeten.
Al heb ik geen mooi gebit (kleine tanden en niet spierwit) ik heb gelukkig dus wel een sterk gebit en mag nu weer een half jaar weg blijven  HOERA.

13 opmerkingen:

 1. Ik heb je kaart hopelijk komt de mijne snel.. Ooie stoel zeg, en ooooo daar heb ik ook zo hekel aan dat ze bezig zijn in je mond en ze praten tegen je πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Maar goed jij Gent er weer af. Ik mag weer laten snijden enz in januari
  Fijne middag en avond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al 50 jaar een kunstgebit en ben er al die tijd maar wat blij mee geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat alles okay is...!
  Ja, er gaat niets boven echte tanden, maar als het niet anders kan zijn die neppers toch ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben er heel lang bang voor geweest en dan ging ik niet! Maar nu sinds een jaar of 30 kom ik bij de tandarts die ik nu nog heb en heb ik geen angst meer. Heb ook zelden wat, alleen heb ik een broos ondertandje waar elke keer stukjes vanaf breken.. ook nu weer. Benieuwd of ie er wat aan gaat doen in januari als Γ­k voor m'n halfjaarlijkse beurt moet..!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn voor je !

  Hier het tegenovergestelde, zelfs een angstpraktijk kon mij niet helpen. Kortom, w88 tot de boel omvalt en dan maar onder algehele narcose een klapper laten zetten ofzo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch mooi, die eigen tanden, ik heb het ook nog en wil het graag zo houden.

  Love As always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn tanden gaan 's-nacht in een glas water, dus nooit geen last van kiespijn...hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kan me voorstellen hoor, dat je je eigen tanden wilt houden, en ook dat zo'n bezoek nooit leuk wordt. Ik moest er wel om lachen dat jij, net als Florence, en ik, een hekel hebt aan dat geklets terwijl je niks terug kunt zeggen of heel ongemakkelijk. Maar ja, een beetje meer contact dan dom in en uit de stoel stappen, en wegwezen, is ook wel fijn; anders ben je zo'n nummer.

  Ik heb helaas al heel lang een kunstgebit. Ging prima, viel me erg mee; totdat ik vijf jaar geleden eindelijk een nieuw moest hebben. Dat barstte al snel, en sindsdien moet ik het elk half jaar laten lijmen, de barst komt altijd terug. Waarom het barstte, geen idee. In januari (vanaf januari, hangt af van wanneer het weer barst) mag ik van de verzekering eindelijk een nieuw gebit laten maken.

  Ook leuk, haha: je schreef dat jullie thuis bij de radio wegliepen zonder hem uit te zetten. Dat is precies wat mijn vader altijd deed met de tv! Hij eiste het monopolie op de afstandsbediening, ging altijd iets anders doen als een programma hem minder boeide, maar verwachtte dat het programma of die zender nog aanstonden als hij na soms uren, terugkwam.

  't Is, dat ik dat later zelf ook wel deed...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedmorgen Habba vandaag starten met boodschappen voor 1steπŸŒ²πŸŽ… kerstdag dan heb ik meeste al gehad. Fijne zaterdag Groetjes πŸ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba

  Het is voor mij ook niet iets om naar uit te kijken
  Ben pas nog geweest. Kies afgebroken
  Heb daar gelukkig geen last van maar hij moet er wel een keer uit
  Daar moet ik voor naar de kaakchirurg.
  Volgend jaar maar een afspraak maken.
  Fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik probeer ook zo lang mogelijk mijn eigen gebit te houden. Daar doe ik ook van alles voor zoals goed poetsen, raggen, en elk half jaar als ik voor controle ga ook gelijk even een reinigingsbehandeling voor eventueel tandsteen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Haba gelukkig de bus heeft je brievenbus gevonden πŸ˜‚11 uur voor laatste keer in dit jaar naar werk.
  En daarna on haasten. Boodschappen zijn binnen. Dat geeft ook rust. Wat een zaligheid. We gaan eerste πŸŒ²πŸŽ…dag met z'n 3 tjes naar Muidenslot want ja Ilse werkt tot half 8 word een lange wacht hahaha. Maar goed zo ver is het nog niet fijne zondag πŸ‘ Groetjes πŸ™‹

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben geen fan van de tandarts, maar ga wel elk half jaar.
  januari mag ik weer:)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...