donderdag, januari 2

2020

 Het is alweer de tweede dag van dit nieuwe jaar dus weer een gewone dag in januari, de feestelijkheden zijn voorbij en we gaan weer normaal aan de slag. Zelf ben ik nog een dag vrij, dus ik hoef niet op mijn kleindochter te passen, het bedrijf waar haar pappa werkt is nog gesloten tot maandag a.s. daarom ga ik vandaag alleen maar wat boodschappen in huis halen die ik anders doe na het zwemmen op vrijdag.
Ik hoop dat ieder zonder narigheid de jaarwisseling heeft kunnen vieren. Wij steken al jaren geen vuurwerk meer af, al kan ik wel genieten van mooi siervuurwerk. Eigenlijk zou het best verstandig zijn om al het consumentenvuurwerk te verbieden en alleen in iedere stad en elk dorp een prachtig siervuurwerk door professionals te organiseren.

Al mijn lezers/volgers wens ik een heel goed 2020 toe met , goede gezondheid, veel plezier en weinig verdriet.Ga samen op weg door het nieuwe jaar biedt elkaar waar nodig steun en troost en geniet van wat er ook maar te genieten valt.17 opmerkingen:

 1. Hoe meer dat gezegd en geschreven wordt, dat het consumentenvuurwerk afgeschaft moet worden, hoe harder de knallen hier klinken in de buurt lijkt het wel..! Ik vrees dat als er niks meer verkocht mag worden in NL de 'bad boys' het wel (weer!) in België gaat kopen.. of gewoon via internet direct in China..! Terwijl de mensen die netjes en veilig hun siervuurwerk afsteken dan de dupe zijn. Maar ja, vind ook wel dat er té erge ongelukken mee gebeuren hoor.. als je dat dan weer leest van die jochies die een lift in brand staken en dat daar dan een heel gezin door overlijdt of zwaar verbrand is.. brrr, verschrikkelijk! Ikzelf ben er sowieso te bang voor om buiten te gaan staan, zelfs niet om alleen te kijken.. ik sta wel veilig binnen voor het raam hoor! Een oude schoolvriendin van mij heeft een zus met een glazen oog door vuurwerk.. als je dat ziet op jonge leeftijd dan wil je echt niet meer vooraan staan als er vuurwerk afgestoken wordt..!
  Ik ga weer verder met m'n kerstversieringen opruimen.. heb er genoeg van hehe, en het schiet al op, maar de boom moet ook nog..!
  Een heel mooi nieuw jaar wens ik jou en je hele familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat de feestdagen voorbij hoor, ik heb er niet veel mee. Natuurlijk wens ik jou wél een fantastisch 2020.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen vuurwerk, vergeet het maar, dat is niet te handhaven volgens mij. Het is niet het reguliere vuurwerk, maar het illegale vuurwerk wat ze net over de grens gaan halen... Dan moet zo'n aktie ook bij onze buurlanden worden ingevoerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De aller beste wensen Haba! Ik heb in mijn volwassen leven nog nooit vuurwerk afgestoken. Ik denk dat het makkelijker wordt als er geen vuurwerk meer verkocht wordt. Wie het dan afsteekt is sneller gepakt dan nu. Ze vernielen nu gewoon eigendommen van anderen. Dat moet stoppen. Ook voor de dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede wensen voor het nieuwe jaar, maak er iets moois van Haba...!
  Het zou nog beter zijn denk ik als er helemaal een algemeen vuurwerkverbod zou komen...!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. genieten Haba van wat er maar t e genieten valt, inderdaad,
  laten we dat maar doen,
  weg met het knalwerk.... daar houden we niet van,er is niemand bij gebaat... vreselijke gebeurtenissen... het is om te huilen.

  Gelukkig nieuwjaar Haba

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ookal zijn we een van de weinige landen die zo extreem vuurwerk afsteken denk ik niet dat we er vanaf komen. Nederland is natuurlijk ook een land dat als iets niet mag, dat we dan heel hard gaan schreeuwen en het toch doen. Want owh traditie en weet ik wel niet allemaal.

  Voor jou natuurlijk ook de beste wensen

  Love As Always
  di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi gezegd Haba, dankjewel. Tja dat vuurwerk. Ik heb nu eenmaal een grote hekel aan verbieden, dat is het. 't Is toch traditie hè :) Maar ik haat ook het vandalisme, de herrie, het schieten op hulpverleners, etc.
  Ik heb dit jaar ook knallen gehoord waarvan mijn huis erger dan ooit schudde. Maar toch was het daartussendoor volgens mij vaker even stil. Ik had het idee dat er echt iets bewuster werd afgeschoten...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Haba tja over vuurwerk on Purmerend Las ik nu dat veel burgers liepen om mensen te kunnen betrappen. Ze begonnen in oktober al zwaar vuurwerk afsteken. Nu snapte ik mijn telf gesprek met politie toen een soort of bom afging en de pui en ramen min bleef trillen. Ja geef mij maar op een plaats groot professionele vuurwerk. Maar goed heb je trouwens mijn filmpje gezien en gehoord?
  Vandaag even niks lekker genieten gisteren huisvlijt gedaan boswandeling maar me nek migraine bleef. Nu sta ik redelijk op gelukkig mag ook wel met 8 parnadollen. Zwemse en Fijne vrijdag 👍 Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig is al die bagger ellende voorbij en kunnen we nu weer rustig verder

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemiddag Haba

  Ik ben het helemaal met je eens wat het vuurwerk betreft.
  Roep dit al jaren
  Fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn dat je vrije dag hebt gehad. Met vuurwerk ben het helemaal met je eens Haba. Bij ons duurde tot half drie in de nacht. Rot bommen. Bij ons in de buurt hebben bushalte opgeblazen door de vuurwerk. Van mij mag helemaal afschaffen. Voor dieren is heel erg. Zelf jonge jongens gooien vuurwerk naar rouwstoet. Vreselijk.... Hebben geen begrip voor. We wensen je een gelukkig nieuwjaar 2020 en goede gezondheid toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Zestig procent van de Nederlanders is tegen vuurwerk" hoorde ik vandaag op het journaal. Traditie? Tijd voor een breuk!
  De allerbeste wensen voor een gezond en voorspoedig 2O2O, Haba.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een hele goedemorgen Haba zaterdag boodschappen doen saampjes met Jaap
  Wil nog stadje in gisteren erg vlug gedaan in die regen, maar ben wat vergeten
  Fijne zaterdag Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Haba, fijn weekend! Het wordt in ieder geval allemaal weer iets rustiger hè. Ik vind het altijd jammer dat de versiering weer weg moet (ik weet dat jij er minder moeite mee hebt), ik doe er lang over om het op te hangen en neem slecht afscheid :) Het is dan weer zo grauw. Maar ja, de echte schittering zit van binnen nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goedemorgen Haba gisteravond met Bjorn zitten appe. Ma mijn was stinkt weer na wassen. Dus ga ik 10 uur naar Zwaag. Eens kijken wat hij fout doet machine is 6 jaar oud daar kan het niet aanliggen. Fijne zondag 👍 Groetjes 🙋. En terwijl ik dit tik denk ik aan jouw gedachten zal wel ergens zijn ❤️💋

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een heel mooi jaar gewenst Haba.
  Gelukkig is het geknal afgelopen:)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...