woensdag, januari 22

Dode Zee 2

Ik ben nog even in de plakboeken van onze vakanties gedoken om nog wat foto's van de Dode Zee op te zoeken en ik heb ze nu net even gescand en in de pc gezet.

Hier een aantal van die foto's.


                                           Hier dobber ik in de Dode Zee. Mijn man bij een zoutpan waar zout werd gewonnen uit het water van de Dode Zee, hij heeft een brok zout in zijn hand.


 Hier stonden we op Massada en keken uit richting Dode Zee.


En hier kijk je de andere kant op richting Judea woestijn.


Ik ben in die tijd heel anders over woestijnen gaan denken, ik vond deze woestijn geweldig,  de kleuren de stilte, af en toe wat dromedarissen en hier en daar een Bedoeïenentent, die waren zwart ik vond dat eigenlijk raar, want het lijkt me warmer dan een witte tent. Misschien dat het zwart wel de warmte van de dag vasthoudt, zodat de nacht,  die in de woestijn behoorlijk koud kan zijn, nog wat warmte kan geven.
Zo kunnen jullie zien wat wij destijds zagen wij vonden het best warm maar we kregen toen we een keer een dagje Jerusalem hadden gepland de waarschuwing een jas aan te doen want daar zou het behoorlijk koud zijn.
Toen we daar waren bleek dat wij zo´n 24° tot 25° Celsius niet echt koud vonden . Daar liepen we dan met onze jassen over de arm .
Die dag dreigde er slecht weer aan te komen en we moesten haasten om weer terug naar Kalia te gaan. Want als het in Jerusalem regent, kan er een hoop water de kant van de Dode Zee opkomen, er waren zelf wel eens bussen van de weg gespoeld en in het water terecht gekomen. Tenminste daar werden we voor gewaarschuwd. 

13 opmerkingen:

 1. Hahaha.. dat laatste stukje van je verhaal is echt wel grappig! :-)
  Maar mooie beelden hoor.. toch veel leuker dan een kiekje van het www? Vooral met die herinneringen erbij.
  Lijkt me inderdaad logisch dat het is om het 's nachts wat warmer te hebben, zo'n zwarte tent.. het kan toch echt koud zijn in de woestijn 's nachts hè, heb daar weleens beelden van op tv gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou niet zo van de warmte van woestijnen. Ik ben in dat opzicht een wintermens. Het lijkt me wel mooi om te zien, maar de onrust in die streken weerhoudt me om daar eens naartoe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me geweldig om dat te zien Haba, alleen al die kleuren, daar zou ik voor willen gaan,
  mooi dat je de foto's nog gevonden hebt.
  tof
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt mij een geweldige ervaring, gelukkig zijn jullie niet weggespoeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartstikke leuk dat je je vakantieboeken bent ingedoken. Een heel apart gezicht: drijven op het water. Ik ben nog nooit in een woestijn geweest (het zal er ook niet van komen...) maar het lijkt me een heel bijzondere ervaring. Wij hebben ooit op Goso (eilandje bij Malta) een zoutpan bezocht. Vond het al heel wat dat daar brokjes zout ter grootte van een knikker zagen (-:
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's zeg. Ik ben daar ook geweest. Toen we in Arad waren, moesten we van de mensen daar even erlangs.. je snapt al. Even duurde wat langer. Maar het uitzicht is natuurlijk helemaal geweldig.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet je eerlijk bekennen, ik heb er geen een gezien, maar ik heb er ook niet op gelet. We waren op visite en die mensen kletsen de hele dag door, maar ik ze daar niet over gehoord.

   Love as always
   Di Mario

   Verwijderen
 7. Dat is lekker dobberen zo...!
  Mooie plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedemorgen Haba ik krijg nieuwe prothese maar kan pas gedaan worden als kaak genezen is. Maar zit redelijk nu
  Fijne Aiva dag maar je zal al weg zijn
  Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk, even herinneringen ophalen in de boeken en ons een kijkje mee laten doen. 24/25 graden is ook echt niet koud. Hier ook niet dus daar ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je die foto's (Nog) hebt... en ja herinneringen ophalen die zo fijn waren is altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedmorgen Habba zo weer na werk gaat redelijk goed. Uitkijken niet te snel praten want dam valt gebit naar beneden. Zit heel erg los nu.
  Ja hoop dat ik veel eerder 2 de vergunning krijg straks word het ook weer om 5 uur zoeken voor plekje. Zwemse fijne vrijdag Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...