dinsdag, januari 21

Dode Zee

Jaren geleden ben ik met mijn man een paar weken in Israël geweest, we waren in een kibbutz  vlak bij de Dode Zee  ( in Kalia ) waar ze gastenverblijven hadden , die je kon huren. We aten mee met de bewoners daar, het was een leuke ervaring. Natuurlijk hebben we daar ook even in die zee rondgedobberd, het was een vreemd om zo te drijven, zwemmen kon niet, tenminste niet met de schoolslag, op je rug misschien wel, maar dat heb ik niet geprobeerd.Als je wilde zwemmen, kiepte je steeds met je achterste (zwaarste punt natuurlijk) naar beneden. Er waren zelfs mensen die zich lieten fotograferen met een tijdschrift in hun handen, net alsof ze altijd zo zaten te lezen. Het water voelde lobbig aan, gelukkig waren er overal douches zodat je gelijk vanuit het water de laag zout kon afspoelen.
Ik weet dat we nog foto's hebben gemaakt, maar die zitten in een plakboek ergens in een kast . Nu zag ik wel op het www prachtige foto's staan, waar onze 'kiekjes'  niet aan konden tippen natuurlijk.
Deze foto met de zoutafzettingen in het water deed me weer terug denken aan die vakantie

De zoutformaties zie je hier vanuit de lucht, ik heb ze zo langs de kant nooit echt mooi op de foto gekregen met mijn huis- tuin- en keukencameraatje

7 opmerkingen:

 1. Lijkt me best een vreemde gewaarwording, dat drijven in de Dode Zee.. kan me er geen voorstelling van maken.
  Tuurlijk zijn er altijd mooiere foto's dan die we zelf kunnen maken, maar ik zie toch liever de wat meer amateuristische kiekjes van jouzélf.. en dan eventueel met jullie zélf er ook op! :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn schone zus heeft ook gedreven in de Dode Zee. Ze vond het heel bijzonder en terecht. Het is nieuw voor me dat er douches zijn zodat je je kunt afspoelen. Als je had gevraagd: rara, wat staat er op de foto, had ik het antwoord niet geweten.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw wat een gave kleuren Haba,
  lijkt me wel een hele intense ervaring, maar ik geloof dat ik me toch graag zou afspoelen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het laagste puntje van de wereld. En jij bent er gewoon geweest. Ik ben nog niet in de zee zelf geweest. Wel erbij gestaan, maar we moesten door. Mooie omgeving daar.

  Love as Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemorgen Haba wouw wat een ervaring zeg. Dat ook met bevolking mee eten dat is pas zeggen dat je daar bent geweest. Geproefd gezien gehoord alle elementen.
  Ik ga in de sauna in zoutwater maar is toch iets heel anders neem ik aan.
  Nu denk ik van werd je nou wakker met Deze vakantie trip in je hoofd 🤔😉😊
  Voor mij vandaag half dag werken operatie pas 15.20 pppfff jammer O laat. Fijne Lauradag Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele bijzondere ervaring lijkt me...!
  Mooie dag Haba...!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me knap bijzonder om in water te liggen maar niet kunnen zwemmen. Dat is toch wat we gelijk willen proberen.
  Die kleuren daar zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Herfstkleur

De fluweelboom in de tuin naast mijn huis vertoont weer zijn mooiste kleuren. Deze bladeren lagen in het gras ik heb ze even bij elkaar gele...