maandag, januari 20

Opschrijven. . .

Eigenlijk zou ik pen en papier naast mijn bed moeten hebben want soms krijg ik 's nachts een idee voor een nieuw log. Soms weet ik geen enkel onderwerp waar ik wat over in mijn blog moet schrijven, ik blog al zo lang dat ik heel veel onderwerpen al heb neer getikt.
Afgelopen nacht had ik ook weer een idee, dat ik vanochtend natuurlijk weer helemaal was vergeten.
Nu doet me dit denken aan een verhaal van Carmiggelt (of was het Bomans? ) die ook in de ochtend was vergeten waarover hij 's nachts een idee voor een stukje had gehad.
Dus hij dacht laat ik nu toch maar papier en pen op mijn nachtkastje leggen zodat ik de essentie van mijn gedachte op kan schrijven en het de volgende dag kan verwerken in een stukje. Zo gezegd zo gedaan, hij legde een schrijfblok  en een pen op zijn nachtkastje. Toen hij een paar nachten verder weer even wakker werd met een goed idee, schreef hij dat gelijk op .

De volgende dag werd hij wakker met een fijn gevoel, net zoals je als kind wakker wordt op je verjaardag. Er is een cadeautje voor je. Snel pakte hij zijn schrijfblok op om te lezen welk idee hij daar had neergeschreven , want zoals gewoonlijk was hij dat 's ochtends alweer vergeten.

Op zijn schrijfblok stond in grote emotionele letters : "Eekhoorntje op lange weg" 

Kijk daarom leg ik maar geen papier en pen op mijn nachtkastje :)

                                                         Foto van het www

Nu heb ik wel eekhoorntjes gezien tijdens vakanties in een bosrijke omgeving, maar een goede foto heb ik er nooit van kunnen maken , wie deze foto heeft gemaakt staat er ook niet bij anders had ik het kunnen vermelden.

9 opmerkingen:

 1. :-) ach gassie Haba dat is wel herkenbaar, ik doe dat ook want weet je s'nachts komen de beste ideetjes uit je brein spruiten :-)

  goed idee:-)
  ik denk ook weleens dat we alles al gehad hebben, we zijn een herhaling aan het worden van onszelf :-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat verhaal pas ergens gelezen toevallig en volgens mij was het Carmiggelt. :-)
  Och.. er dient zich altijd wel weer een onderwerp om over te bloggen aan hoor.. ik heb daar nooit zo'n moeite mee gehad eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je Carmiggelt leest kom je vanzelf op ideeën...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. whahaha, dat zou mij ook kunnen overkomen. Of dat ik het niet meer kan lezen.. en dan. Nee dat is toch maar niets voor mij. In de nacht moet ik maar slapen.

  Love as Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemorgen Haba volgens mij was het Carmiggelt die bloknote en pen op zijn nachtkastje had. Hahah ja en dan kees je paar woorden die nergens verband in verhaal heeft. 😊😊Nee blijf dam maar lekker slapen. Ga straks mijn kaas kopen en naar werk Fijne beestjes dag groetjes 🙋‍♀️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. s'Nachts maar lekker slapen dat lijkt mij het beste...!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ook dit schreef je al eens, over dat je pen en papier naast je bed zou moeten leggen.
  Tja, als je lang blogt kan het zomaar gebeuren dat je zonder onderwerp komt te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met een fotosite zoals ik heb, ben je natuurlijk afhankelijk van de foto's die je hebt gemaakt, en dat lukt al 10 jaar aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb altijd een pen en papier op mijn nachtkastje.
  Zo ontstaat er soms een strofe van een gedicht:)

  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen

Herfstkleur

De fluweelboom in de tuin naast mijn huis vertoont weer zijn mooiste kleuren. Deze bladeren lagen in het gras ik heb ze even bij elkaar gele...