dinsdag, januari 28

Nostalgie

Hoe ouder je wordt, hoe meer verleden en hoe minder toekomst je hebt. Dat is gewoon een gegeven natuurlijk. Bij het opruimen van een kastje kwam ik deze foto tegen, mijn kinderen destijds bijna vijf en bijna één jaar. Toch weer leuk om ze zo te zien we woonden toen in Middelburg en deze foto is in de zijtuin genomen, daar zat je lekker uit de wind en in het zonnetje.

Mijn zoon wilde eigenlijk liever slapen en trok een 'plofkop' zo lijkt hij wel een heel bol hoofd te hebben, maar in werkelijkheid viel dat wel mee. Tja dan merk je pas hoe snel de tijd gaat, mijn dochter heeft al een zoon van negentien en  een dochter van vijf , mijn zoon een dochter van één jaar.
Maar daar werd uiteraard in de tijd dat deze foto werd genomen, niet over gedacht.

14 opmerkingen:

 1. Inderdaad nostalgie.. je kinderen nog zo klein en nu al zélf trotse ouders. Dat doen oude foto's hè.. ze laten je mijmeren over wat was. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die oude foto's, ze roepen een hoop herinneringen op hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onvoorstelbaar ja, hoe veel verder in het leven ze staan intussen. Hopen dat zij hun kinderen ook wat waarden, en wat levensvreugde hebben kunnen meegeven!

  Dankjewel voor je reaktie. Ja ik zal zeker blijven doen wat ik kan op dat gebied; ik krijg best wel veel jongelui over de vloer en het is soms verbijsterend hoeveel ze niet weten. Al moet ik zegen dat in het algemeen, over de oorlog nog wel iets bekend is. Maar details.....

  Ik hoorde laatst ook opeens kritiek op schoolexcursies naar Auschwitz e.d., het zou te weinig veranderen in de jeugd. Maar dan denk ik, wat kun je in eerste instantie meer doen? Die bezoeken maken echt wel indruk, en ze maken er werkstukken en creatieve opdrachten over, en het helpt ze hun richting te bepalen in het leven volgens mij. Het kan niet alles bepalen in dat opzicht, maar wel iets. En ouders, school en overige omgeving moeten de rest doen om het goede in ze te laten overheersen.

  Nou ja, we zullen wel zien hoe het in de toekomst gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik spaar oude foto's uit mijn omgeving. Zelf heb ik geen enkele foto van vroeger.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroeger. Mooi toch dat je de foto's nog hebt. Wat is er toch veel veranderd. Natuurlijk heb je meer verleden dan toekomst, maar je hebt wel iets mooi om naar terug te kijken.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Haba wat leuk ja ik weet nog dat Ilse ging trouwen hebben we fotoalbum gemaakt vanaf geboorte tot toen. Zo leuk was dat. Dat was van oooo en O jaaaa. Yes time fly's
  Fijne Laura middag Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, de tijd vliegt. Het besef is er niet constant dat het zo hard gaat maar als je er bij stil staat hoeveel lentes we nog hebben voor we gaan.
  Leuk zulke oude foto's. Herinnering zijn alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Haba, wat leuk zeg! Zo'n oude foto van vroeger en dat was weer een tijdje geleden. Dat waren toen nog van die oude foto toestellen met echte filmrolletje erin en die moesten wij toen laten ontwikkelen. Ja... dat waren hele andere tijden en je heb helemaal gelijk in. Hoe ouder je wordt... des te minder je nog heb met de toekomst. Soms hebben we daar ook een beetje moeite mee en dan zitten we hier al een beetje te tellen, van hoeveel nog? Haha... maar daar gaan we zeker niet druk over maken hoor. Dit is echt een leuke foto.

  We wensen je nog een hele fijne dag toe. Jammer van dat weertje!
  Groetjes van Ferry & Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Haba mijn verkoudheid heeft zich heerlijk nog genesteld. Niet dssr ik blij mee ben. Zo'n verstopte neus is niet fijn, daarbij last van oor en tja die kaakholtes. Dus blijven spoelen en sprayen dan naar. Negen uur de hechtingen eruit. Verder zie ik wel wat ik ga doen. Fijne dag bij Aiva Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba ach kijk zit onder donderdag. Vandaag laatste januari dag. Leuke dagen met kleindochters gehad?
  Zwemse 🏊🏼‍♀️en shops ga ik ook straks doen en huisvlijt fijne vrijdag 👍 Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijke nostalgische foto's. Vooral die in zwart/wit. De échte, zeg maar (-: Mijn dochter wordt dit jaar 24. Ik stond erbij en keek ernaar maar waar die jaren gebleven zijn...in een zucht voorbij.
  Wat lijkt Laura veel op jou!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laura lijkt op haar moeder denk ik, tenminste deze foto is van haar moeder op de leeftijd die zij nu heeft (Laura is nu inmiddels al vijf jaar dat wel)

   Verwijderen
 12. Goedemiddag Haba over mijn bekkie. Hoelang ik ermee loop heel wat jaren al zeker 30 jaar ik liep ook al jaren bij kliniek bij BoelenlaanParadontoloog kliniek in Amsterdam. Daar had ik mijn eerste openvlap operatie gehad. Maar bleef problemen houden. Nu krijg ik 5 afspraken ik voor nieuwe bovengebit in 8 jaar de 3de alweer. Ik hoop nog geduld moet hebben maar had vandaag 3 x pijnscheuten 😢
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...