zaterdag, januari 25

Zomaar een zomerse zondag van vroeger

Op zondag gingen we regelmatig op de fiets naar familie, een oom en tante woonden destijds boven op de dijk aan de Schelde, zo'n 25 km van onze woonplaats.  Daar zijn de huizen al lange tijd geleden weggehaald omdat de dijk op Deltahoogte moest worden gebracht. Maar toen ik klein was, werd daar nog niet over gedacht. De betreffende oom en tante hadden ook een grote tuin, aan de overkant van het wegje langs de dijk, waar wij als kinderen lekker mochten snoepen van de bessen, aardbeien, enz. heerlijk zo van de struiken eten.
We gingen ook zwemmen als het vloed werd en de ouders zaten dan in de dijktuin wat te drinken, of kwamen ook zwemmen. Deze foto heeft mijn nichtje naar me gemaild we zitten hier allemaal samen in de dijktuin naast het huis. Ik weet niet meer of dat wegens een verjaardag was of een gewone zondag, maar hier zijn we bijna compleet. Ik denk dat een oom de foto heeft gemaakt, die ontbreekt  en ook mijn oudste neef staat er niet bij. Een paar nichtjes zijn er ook niet, maar die waren nog niet geboren toen die foto werd gemaakt. Tja als ik dit zie, ruik ik de zee en de teerlucht van de perkoen paaltjes langs het water weer.
Gek is dat, te bedenken dat alle volwassenen op die foto al lang zijn overleden en dat zelfs mijn jongste neef er ook niet meer is. Ik ben het meisje dat helemaal rechts op de foto staat, in mijn zomerjurkje/pakje met strookjes rokje. De badpakken en handdoeken hangen aan de lijn boven mijn hoofd te drogen.

9 opmerkingen:

 1. Ja, dat krijg je als je ouder wordt, ik heb dat ook al.. dan zie je foto's waarop een hoop mensen staan die er al niet meer zijn.
  Maar die foto's.. die zíjn er nog hè.. om herinneringen op te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet zeggen, wat een schitterende foto. Ik vind je verhaal ook schitterend. Het lijkt wel een beetje op wat ik van mijn moeder hoorde. Zij zwom vroeger bij Rilland/Bath. Ik kan hier wel van genieten.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig zo met de hele familie...!
  Fijne zondag Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Haba wat leuk dat je via mail deze foto kreeg. Ja ik zie jou wel daar zitten. Ja fietsen deden wij ook vaak op zondag en vakantie. Pa werkte veel zodat we om jaar naar England konden vliegen. Dat had jij zijn schoonmoeder beloofd. Dus veel weekenden werken en ma ik en broertje achterop naar bv Volendam fietsen. Ja dat komt bij mij weer gelijk op door jou verhaal hier. Dat waren andere tijden toen. O ja de vraag gaat het al wat beterde. Ja hoor ach ja darmen weer in de war dus ga vanmiddag de bossen even in.orgen teveel regen. De zwelling is al bijna weg de pijn ook. Eten nog soms moeilijk. Maar komt goed. Nu hopen de pijn scheuten straks wegblijven. Fijne zondag 👍 Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, er is veel veranderd aan het landschap en bebouwing vanwege delta werken en aanverwant. Zwemmen in de Schelde kan echter nog steeds al zet ik er soms mijn vraagtekens bij als ik zie wat ze er allemaal in lozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om af en toe eens even terug te kunnen kijken hoe het was.Toen waren het nog allemaal hecht families. Ik heb het idee dat dat nu veel minder is,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat super zijn dit soort foto's hé Haba, ja je krijgt ineens zoveel herinneringen terug :-) geweldig,
  lekker genieten van alle kleine dingetjes Haba,
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat je die foto nog hebt, herinneringen en nostalgie hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke verrassing leverde de mail dus op... en ja op foto's zo oud komen dat soort dingen wel voorbij he... zo zie je maar dat niemand het eeuwige leven heeft, er zelfs geen garantie op oud worden is... Wel een heerlijke foto die hechtheid in de familie uitstraalt en ik ben blij dat te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...