zondag, april 19

Leve het internet.

In deze tijd kun je geen onnodige reizen maken of dingen bezoeken waar je belangstelling voor hebt. Ik heb altijd van geschiedenis gehouden, als kind las ik al graag boeken over de riddertijd, nu zoek ik vaak dingen op de pc op. Zo heb ik even rondgekeken in Gobekli Tepe en bij het eiland Nan Madol. Misschien kennen jullie die al en weten er alles van, nou ik kende ze niet en nu heb ik met plezier van alles over deze plaatsen gevonden.
Deze foto's komen van het www
En zijn in Gobekli Tepe genomen.


Als ik hierover lees, vind ik het jammer, dat we niet even zomaar terug in de tijd een kijkje kunnen nemen om te zien wat voor mensen dit hebben gebouwd en waarom, zijn het plaatsen voor aanbidding, heeft het te maken met jagen (er worden nogal wat dieren uitgebeeld) Kortom deze plaatsen intrigeren me altijd.  Omdat deze mensen geen geschreven geschiedenis achter hebben gelaten, kun je er van alles op verzinnen, maar we komen misschien nooit achter de waarheid over deze bouwsels. In vroegere vakanties, hebben mijn man en ik samen veel oudheden bezocht, in Griekenland, Turkije en Israël.  Hij had er gelukkig ook belangstelling voor, dan kun je samen genieten van dit soort vakanties. We wisselden de oudheid bezoekjes wel af met dagjes naar het strand en lekker zwemmen of lui in een strandstoel een boek lezen. En nu zoek ik vaak dit soort zaken op via het www, in mijn eentje reizen vind ik niet zo leuk. Oude plaatsen bezoeken en er over filosoferen vonden we altijd leuk, dat zou ik nu missen. Samen hebben we veel gezien en bezocht en om met een bekende kreet te eindigen. . . ."gelukkig heb ik de foto's nog"

19 opmerkingen:

 1. Ik leef ook graag in het verleden. Zo hebben we hier in Heerlen, destijds Coriovallum genoemd, de Romeinen op bezoek gehad. Daarvan vind je hier na meer dan 2000 jaar nog resten van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens vakanties in Limburg, hebben we ook opgegraven Romeinse gebouwen bezocht.

   Verwijderen
 2. Ja, tijdens vakanties een beetje rondkijken bij dat soort dingen, dat verrijkt je hè. Ik zou zeker ook niet alléén maar lui op het strand gaan liggen tijdens vakanties.. je moet toch ook een beetje cultuur opsnuiven dan. Ik baal wel dat we nu even niet op vakantie kunnen.. normaal gesproken hadden wij nu dus in Frankrijk voor ons tentje gezeten.. nog een gelukje dat we tegenwoordig internet hebben en daar mooie beelden op kunnen zoeken inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in archeologie en geschiedenis. Göbekli Tepe, kende ik nog niet, interessant hoor. Wat mij het meeste aanspreekt, is het oude Egypte.

  https://fotografie54.wordpress.com/2012/12/27/toetanchamon-het-masker/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemiddag ik kan weer via pc naar blog en antwoord geven
  Wat interessant zeg ja zeker jammer dat er niet veel over te lezen is.Ik ben niet zo iemand die lang over alles kan stil staan en afvragen.Jaap en Bjorn wel Wel hebben we veel foto's van alles waar we zijn geweest en kijk er regelmatig na.Wens je verder een hele fijne zondag toe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja de foto's zijn fijne herinneringen Haba,
  gelukkig maar,
  wie van zijn herinneringen leeft...... :-)

  Fijne zondag gewenst
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeker Haba, waar zouden we zeker deze periode zijn zonder het virtuele draadje en het www.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedeavond nee stop niet maar werd gek van niet meer kon inloggen op laptop eno mobiel
  Ja heerlijk buiten gegeten met z'n alle nu half 8 naar binnen
  Tot morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Archeologie en geschiedenis vind ik boeiende onderwerpen. Ik verslond als kind ook alles. Nu kijk ik regelmatig naar filmpjes op YouTube over Rennes-le-Chateau, Montsegur en Carcassonne. Er is zoveel moois. Gelukkig kunnen we ook altijd in onze gedachten blijven reizen.
  Fijn dat je je interesses kon delen met je man.
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sommige dingen zijn heel mooi om achter te komen hoe dingen vroeger gingen. Nu je toch wat meer tijd hebt binnen, heb je voor dat soort dingen meer tijd om te achterhalen hoe dat zit.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba starten weer nieuwe week op week 17. Eens kijken wat ik nu moet doen op werk. En als ik thuis kom niet meer in de straat parkeren. Ik had voor 4 weken tijdelijk vergunning, ivm Jaap's auto tijdje in garage stond. En daarna heeft hij ergens anders geparkeerd
  Maar ja was tot 20 april 🙄. Maar goed voor anderhalf maand hopelijk

  Ik zeg fijne maandag 👍 Groetjes 🙋
  O ja ik heb hier ergens boven nog antwoord neergezet tis druk bij jou hahaha😀

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog ff hier heb net nieuwe blog dus gaat goed.
  Denk als we terug naar "normaal" gaan heel lang gaat duren lang nog anderhalfmeter zal blijven

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het Internet bied voor erg veel dingen een enorme uitkomst. JE kunt er gewoon ook alles leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zijn de foto's dan kostbaar Haba.

  Een fijne maandag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. of jij gelijk hebt Haba... ik reis niet en vind ook de mooiste plekjes op internet maar vooral ook op tv in documentaires want geschiedenis en dieren uiteraard op onze planeet is erg groot en divers , ik hben dus heel blij met tv zenders die er dagelijks veel van uitzenden

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goedemorgen Haba nou moet ik zeggen Jessie is een poes die graag alleen is ,heeft niet zo op anderen. Levi houd van gezelschap daarom zit ze ook graag de hele dag op me schoot maar ja liefst naast een hond.Ze wil graag met Jessie spelen maar dat wil Jessie niet.Jessie is op zichzelf maar maakt niet uit of er een hond in huis is .Maar goed ik ga half 8 naar de huisarts lopen anders mis ik mijn loopje ik moet om 8 uur al zijn. eens kijken of mijn huid op neus rustig is voelt niet zo helaas.Fijne dinsdag o ja en daarna naar de markt voor belangrijke boodschappen groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Net terug alles doorgenomen ziet nu goed uit. Heb foto's gezien waar ik op moet letten. Maar ja mijn huid blijft probleem. Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goedemorgen Haba gisteren kwam onverwachts Ilse bij ons eten ze had eerst even gebeld. Dus gezellug tijdens deze virus zien we ze heel regelmatig😊😂😂. Donderdag ga ik even koffie drinken want ze heeft nieuwe lunch zet op balkon en buiten kleed op de grond.
  Ze is nu vrij voor paar weken tussen 2 banen. Want ze is terug naar Roast. Weg van Vomar. Ze willen haar terug al heel lang. Met veel voorwaarde heeft ze ja gezegd.
  Goed ik zeg fijne woensdag Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Via internet kun je veel dingen eruit halen. Dan op je blog zetten. Geschiedenis is zeker interessant om te lezen. Het was vroeger totaal anders. Echt heel van vroeger tijden. Griekenland en Turkije zijn wij nooit geweest. Dan zie bij Griekenland van Romeinse stenen. Heel bespaar gebleven. Foto zegt al genoeg. Fijne dag veder.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...