woensdag, april 22

Onverwacht

In mijn tuin bloeien er in het voorjaar verschillende narcissen, een aantal hyacinten en natuurlijk de vergeet-mij-nietjes waarover ik het al eerder had. Maar vreemd opeens stond er naast mijn kliko's tegen de garagemuur een vuurrode tulp, ook weer iets dat me verbaasde, want op die plaats zou ik nooit bollen poten.  En die tulp was dus ook op een andere wijze in mijn tuin terecht gekomen, en  die kan dus niet door de vogels zijn meegenomen. Ik heb nog nooit een vogel die mijn tuin bezocht met een bloembol in zijn pootjes zien vliegen.

                
Nu wilde ik die tulp daar mooi laten staan, doch toen ik de kliko na het legen weer op zijn plek reed, zag ik de tulp over het hoofd en heb hem omver gereden. Nu kon ik hem nog even in een glaasje water in mijn keuken neerzetten, zodat ik er toch nog van kon genieten. Nu maar weer wachten wat het volgend jaar gaat gebeuren. Ik haal nooit de bollen uit de grond, maar laat ze gewoon staan, dus ook deze bol blijft in het randje grond tegen mijn garage zitten, misschien komt er volgend jaar weer zo'n vuurrode tulp tot bloei.
               
                              Nu is hij uitgebloeid in zijn glas voor het keukenraam.
 

En zo zie je dat hij er niet helemaal ongeschonden vanaf is gekomen.

10 opmerkingen:

 1. Dat is een kadootje uit de hemel denk ik Haba :-)
  wat geweldig hé zoiets
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreemd dat die tulp daar opeens stond, maar wél een mooi cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen oude bolletjes uit zo'n bloembakje in je kliko gegooid, waarbij er eentje over de rand kan zijn gevallen..? Nu zal een bolletje ook wel als een zaadje beginnen een keer, dus kan het eventueel wél van een vogeltje zijn gekomen.. maar dat weet ik dus eigenlijk niet zeker.
  Jij had in ieder geval een mooie verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuke verrassing...!
  Ja, wie weet waar ze vandaan komt, maar jij hebt er van mogen genieten.
  En wie weet een volgende bloei wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niet eens hoe zo'n tulp ontstaat in een kwekerij. Lijkt me wel grappig als je zoiets in ene keer tegenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is zeker vreemd dat deze tulp daar terecht kwam. Zeker verassing voor je? Erg leuk om te zien. Deze tulp is zeker mooi in huis. Leuke foto's. Fijne dag veder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn kleine cadeautjes die je moet koesteren. Ik wilde in het najaar hier diverse bollen in de grond doen. Ik kijk wel wat er dan volgend jaar uitkomt.

  Love As Always
  di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cadeautje van boven... iemand daar heeft jou lief ;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahahah goedemorgen Haba ja dat is zeker een verrassing zeg .Heb ik ook ik denk dat ik wat heb geplant ooit eens Maar jaren wat heet zeg maar eeuw later pas uit komt .Nee tulpen heb ik niet ooit eens narcissen .Nu heb ik veel struiken waar vlinders en beien op afkomen.Ja Ilse is ontzettend blij mee al heeft ze nu niet veel tedoen .Maar ze heeft nog genoeg geld om rond te komen.Ik ga straks even langs om haar nieuwe lounch zet en buitentapijt te bekijken.Daarna naar de boerderij. Morgen ook vrij dan wat huisvlijt nu te veel spierpijn. Ga niet eens lopen maar heb ook veel andere werk mijn lijf is dat nog iet gewend blijkbaar.Het is donderdag lieverd wens je een fijne dag toe Hoop trouwens dat Jaap even kijkt naar klein parasol voor mij voor in de tuin Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Opmerkelijk dat die tulp daar opeens stond. De bol kun je eventueel ook opgraven en op een andere plek zetten. Dan heb je er volgend jaar misschien langer plezier van in je tuin :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...