zondag, april 26

Ochtend

Mijn slaapkamer ligt op het oosten, dus als de zon opkomt schijnt die gelijk binnen de  laatste dagen is het heerlijk zonnig weer, fijn om zo wakker te worden. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de meeuwen naar de zee trokken, maar van de boswachter hoorde ik dat ze naar de vuilnisbelt in Antwerpen gaan om te ontbijten, hij vond soms de loodjes van de koshere worst uit die stad in de duinen waar de meeuwen de voor hen onverteerbare zaken uitbraken. Tja die vinden daar eten zoeken kennelijk makkelijker dan op zee.

12 opmerkingen:

 1. Al die vogels passen zich aan en maken het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk. Hier staan de reigers ook massaal bij de Chinese restaurants op de oude rijst te wachten, in plaats van dat ze gaan vissen..!
  Morgen nog zo een dagje.. met veel zon (jammer dat al die vrijmarkten niet door kunnen gaan!), maar daarna schijnt het toch even weer wat minder te worden hoor. Dus we genieten er nog maar even van! Mooi gedicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, ja de vogels nemen de makkelijkste weg voor eten...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet dat meeuwen dat deden hoor, wij blijven maar leren hè?
  Een prachtig gedicht, ik hoop dat de 2 laatste regels waarheid worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi gedicht. Zo positief en vooral de laatste twee regels gun je iedereen. In Diergaarde Blijdorp zat ik eens op een terras toen een meeuw van een aangrenzend tafeltje een satéstok naar binnen schrokte. Echt waar, een heel stokje met drie stukjes vlees.
  Leuk verhaal van de boswachter!
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi woord, koosjer.. ;-) Heerlijk de zon in de ochtend in je slaapkamer, dat is leuk wakker worden.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die meeuwen zijn net vliegende ratten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ze weten wel waar ze het halen moeten hé, geweldig die meeuwtjes, ik vind het geluid zo mooi wat ze maken,
  je gedicht is mooi haba, je hebt er een talent voor, ik hou er van.

  ik heb ook heerlijk licht s'morgens als ik wakker word, daar hou ik ook erg van :-)
  geniet van je maandag hé Haba
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een hele goedemorgen Haba. Wat mooi plaatje en gedicht. Maar ook verhaal over de meeuwen. Hier hoor ik ze ook regelmatig. Dan heb ik gevoel dat ik op strand ben hahahaha. Ik ga straks e en lope. Nu nog te vroeg half 6 ben al 5 uur wakker. Daarna walnotenbrood maken bakken. Die was toen ook zo heerlijk. In de middag komen de Kids want Jessie is jarig hahah fijne koningsdag🎉🎉 vlag🇳🇱 gaat zo uit Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op zee is het voor meeuwe ook zo gemakkelijk niet meer. Er is heel wat leeg gevist zo hier en daar. Ik merk het zelfs als ik vis in vergelijking met 20 jaar terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig gedicht heb je geschreven Haba. Meeuwen zien wij hier bij ons genoeg. Maar geluid van meeuwen hoor je goed. Kwekken met de elkaar. Het is wel gevoelig gedicht. Fijne dag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Haba het was enorm gezellig met de kids hier Bjorn kwam half 3 Ilse wat later. Heerlijk gegeten en Bjorn ging pas half 12 weg hahaha Ach ja die zit ook sinds lock down maar alleen .Geen werk enz.<Maar goed we hebben zaterdag afgesproken ach ja en voor je weet is het moederdag wie weet komen ze dan ook Normaliter zit ik dan in Frankrijk.
  Ik zeg fijne dinsdag groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wakker worden met het licht, de zon, wat is er mooier Haba.
  Jouw gedicht, dat is ook super mooi.

  Groet en fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...