woensdag, april 15

Oud speelgoed

Omdat jullie zo verbaasd zijn, dat ik mijn pop en mijn beer nog in bezit heb, zal ik het even verklaren. Mijn moeder bewaarde de dingen waar we als kind veel mee speelden voor ons alle drie in dozen met onze naam op. We zijn vaak verhuisd met het gezin, wel binnen dezelfde woonplaats, maar dingen waar we vroeger veel belang aan hechtten, zijn altijd meeverhuisd. Zo heb ik ook nog mijn autootje, dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad, want meisjes hoorden niet met autootjes te spelen. Maar na een tijd volgehouden te hebben dat ik echt een autootje wilde hebben, heb ik het van mijn bij ons inwonende tante, uiteindelijk gekregen en ook dat autootje heb ik nu nog steeds in mijn 'showkast' met glazen deurtje staan.

Ook heb ik nog het mozaïk spel dat ik als vierjarige heb gekregen, toen ik een week in het ziekenhuis lag na een operatie, daar heb ik toen ook veel mee gespeeld.Nu ben ik zelf ook een 'bewaarster' want die dingen , daar hangen zoveel herinneringen aan vast dat ik ze ook alle verhuizingen heb meegenomen toen ik al het huis uit was. Mijn man en ik zijn ook vijf keer verhuisd, steeds naar een kleinere woonplaats. (vanaf A'dam tot hier dit dorp) Nu heb ik vroeger ook geleerd om dingen door te geven aan kinderen die niet zo veel speelgoed hadden, bv poppen waar ik minder aan hechtte en ander speelgoed wat wel leuk was, maar waar ik zonder hartenpijn afscheid kon nemen. Kortom de dingen die ik nog heb zijn dingen waar ik nog steeds met plezier naar kan kijken, al speel ik er niet meer mee en hebben mijn kinderen altijd hun eigen speelgoed gehad.

15 opmerkingen:

 1. Ik heb alleen nog een pop die ik ooit van een tante kreeg, die heel jong gestorven is. Eigenlijk daarom dat ik 'm gered heb uit de speelgoedmand, waar álle speelgoed uiteindelijk in belandde, om er ook de jongere zusjes en broertje mee te laten spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk en lief dat je Moeder dat deed. Nu zijn het dierbare spullen, die herinneringen oproepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb mijn lego en auto's van vroeger die bewaard waren aan Y gegeven. Hij speelt er graag mee. Hij maakt al hele ontwerpen van zichzelf. leuk om te zien en te horen wat het moet voorstellen.

  Love As Always
  di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja mooi die oude spulletjes met veel herinneringen.
  Ik denk dat iedereen wel wat "waardevolle" spulletjes bewaard heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh, ik heb helemaal niets van toen ik klein was...Hooguit een vage herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij verhuisde ook enorm veel, en toen mijn moeder overleed toen ze 37 was, heeft mijn vader alles opgeruimd, incl een berg herinneringen van ons. Enorm verkeerd van hem natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ahhhhh wat gaaf Haba, ja dat bewaren ken ik wel, dat heb ik ook, maar eigenlijk zou ik tóch eens moeten gaan opruimen:-)
  iemand met veel hobbies heeft geen rommel hé maar spullen ja toch :-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedemorgen Haba ten eerste ik sta elke dag 6 uur opdus bij 7 uur ben ik klaarwakker voor mijn loopje
  Ik heb volgens mij 1 spel van vroeger heb ik van familie uit Noorwegen gehad.
  Poppen heb ik aan doof buurmeisje gegeven helaas alle poppen, ik had er veel was een poppen kind. Wat goed dat je nog veel spullen van vroeger heb. Dank aan je ouders goed hoor. Ik ga verder vandaag zo naar boerderij fijne donderdag 👍 Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je oude auto nog hebt. Je bewaard alles zo te zien. Mozaik ken ik niet. Wel leuk om balletjes erin te doen om te versieren. Heel apart om te zien. Ik had altijd barbie poppen. Ik wou vroeger poppenhuis. Kreeg ik niet van ouders. Vergeet ik niet meer. Leuke herinnering. Blijf gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het is gewoonweg boffen dat je het hebt en zo extra je herinneringen kunt koesteren .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Haba! Ben ik weer (even) :) Dankjewel! Ja, elfjes en engeltjes doen het altijd voor mij hè.

  Ik heb weer bijgelezen. Mooie verhalen! Dat je nog oud speelgoed hebt vind ik niet zo heel gek, dat doen meer mensen. Maar wel leuk en zoals gezegd, een goed verhaal is nooit weg.

  Ik vind het altijd grappig dat ik aan de hand van jouw tuinfoto's zie, dat het voorjaar is of wordt! Zelf heb ik altijd pas laat bloemen: vanaf de eerste rododenderons. De eerste begon dit jaar te bloeien op Goede Vrijdag, wat wel heel vroeg is.

  Het gedicht hieronder is ook mooi hoor. Hoe rot het ook is, de aanleiding: vind jij het ook niet bijzonder dat jij en ik op deze manier iets kunnen met gevoelens? Ik heb er zelf best veel aan gehad, ik hoop dat het jou ook goed doet.

  En dussss… gaan we gewoon door :)
  Maar wel rustig aan.

  Hoopjes goeds en tot ziens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een hele goedemorgen Haba was alweer 5 uur wakker word een lange werkdag. Maar om 5 uur begint weekend
  Fijne vrijdag 👍 Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nee we kunnen er niet heen denk tot na grote zomervakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk dat je dat autootje nog hebt Haba.

  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die auto is prachtig! Fijn om zoveel dingen uit je jeugd te hebben.
  Toen Roos vijf jaar werd, vroeg ik aan mijn ouders een autootje voor haar. Die kreeg ze niet want "auto's zijn voor jongens." Hebben we zelf maar een autootje voor haar gekocht...
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...