vrijdag, april 10

Ster

Al is het voor anderen al weer lang geleden dat mijn man stierf, soms lijkt het nog gisteren voor mij. Dan lijkt de plek naast mij in bed zo verschrikkelijk koud en leeg. Of ik beleef iets geks en denk als ik thuiskom moet ik hem dat gelijk vertellen en dan besef ik dat hij niet thuis op me wacht. Tja nu was het in januari al weer zes jaar geleden dat hij stierf, maar na drieënveertig jaar samen is dat natuurlijk ook niet zo lang, zes jaar.


13 opmerkingen:

 1. ja Haba... het is eigenlijk ook nog zó kort, je was zó samen,
  niet gek dat je zo denkt,
  een dikke virtuele knuffel, missen is liefde denk ik altijd...
  en dat zat wel goed bij jullie
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na 43 jaar, kan je niet zomaar de knop omdraaien hoor begrijpelijk dat je je man mist, en dat zal nooit overgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me dat levendig voorstellen, ik ben bijna 50 jaar samen met mijn vrouw, dat doet toch iets met je...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zeg altijd 'op rouw staat geen tijd'.. wat voor een ander al láng geleden is, kan voor jou voelen als gisteren. En het maakt ook niet uit wat een ander vindt, jij merkt het verlies en gemis élke dag.. dát maakt dat het heel anders voelt voor jou. Ik voel het gemis van onze honden sterker dan van m'n ouders, simpelweg omdat je die beesten de hele dag rond je heen hebt. Een partner is nog veel belangrijker en staat nog véél dichterbij.. ik kan en wil me niet voorstellen hoe het is die te moeten missen.
  Een prachtig gedicht waar je het verdriet en het gemis heel erg doorheen voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte Haba. Ik kan me er wel iets bij voorstellen al is het niet dat ik het zelf ooit met een partner heb ervaren. EN bij het ouderworden lijkt tijd anders dan als we jong zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me dat heel goed voorstellen Haba.
  Het gemis slijt niet, het wordt steeds een beetje meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat je hem nog mist bewijst maar dat het echte liefde is. Tijd, wij mensen geven tijd aan iets om iets te meten, maar een gemis is niet te meten. Sterkte.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedeavond Haba tja 6 jaar pas vind nog steeds nog kort geleden. En dan ook samen 43 jaar. En ja ik weet nog toen mijn pa pas dood was. Ging ik naar mijn moeder en zag zo mijn pa op z'n plekje zitten. En ja ook vaak willen zeggen of even mee praten dat snap ik zo goed. En toch bij mij gemis veel minder dan hij jou, niet te vergelijken. Woensdag komt vriendin/collega weer thuis. Ze ging met haar zuster na de crematie met haar naar Groningen. Dus volgende week zal ik haar wel weer zien. En opvangen En Enz. Jouw gedicht maakt mij veel los zo mooi
  Ik zeg trusten 💋💋💋

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alhoewel ik mijn man nog heb geloof ik je heel graag dat het gemis na 6 jaar er nog steeds heel intens kan zijn... als je heel je leven samen hebt gedeeld dan wis je dat ook niet zo maar uit. aantal decennia, aantal jaren, houden van kent geen tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba heb al hier geschreven gisteravond. Lees je gedicht raakt me weer zo mooi onroerend
  Ik ga zo naar werk wens een fijne zaterdag Groetjes 🙋 💋💋💋💋🙋‍♀️

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er spreekt zoveel liefde uit Haba.
  Nog zo voelbaar dichtbij.
  Dat missen mag er zijn en is heel begrijpelijk, meer dan.

  Ik hoop dat de mooie herinneringen iets van blijdschap mogen geven.

  Lieve groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Haba

  Wat een mooi en gevoelig gedicht
  Zoveel liefde....
  Wens je sterkte en ondanks toch hele mooie Paasdagen
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Haba,

  Je hebt prachtig geschreven. En heel erg gevoelig voor jou dat je manlief erg missen. Zoveel liefde..... En ik hoop dat je ook goede herinnering hebt gehad. Nooit om te vergeten. Toch wil ik alvast fijne paasweekend wensen. Hoe ook erg moeilijk is.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...