maandag, juni 29

Anders dan anders

Je raakt al aardig gewend aan die corona maatregelen, ik poets steeds het handvat van mijn winkelwagentje af als ik boodschappen ga doen . In het zwembad moet je ook afstand van elkaar houden en oeps vandaag zwom ik even gewoon terug in plaats van het vierkantje te volgen . Daar werd ik natuurlijk gelijk op gewezen, maar ja een mens is een gewoonte dier en in het zwembad zwom je voor die corona gewoon je baantjes heen en weer terug omdat ik even niet oplette, ging ik de fout in.  Nou ja de rest van het uur heb ik dus weer netjes als een braaf burger vierkantjes gezwommen.

 Mijn tandarts heeft precies zo'n stoel ook in het bordeaux rood maar hij heeft erboven een tv scherm hangen waar mooie natuurfilms op worden vertoond. Nu doe ik altijd mijn ogen dicht dan hoef ik al die instrumenten niet te zien die op mijn mond af komen.

Toen ik eind vorige week bij de tandarts kwam, stond in de wachtkamer al de fles ontsmettende handgel klaar, dus ik heb die gelijk gebruikt. Toen ik aan de beurt was, kwam de tandarts me ophalen met een thermometer in de hand, eerst moest mijn temperatuur gemeten, die was gelukkig normaal. Daarna in de stoel gezeten kreeg ik een bekertje  in handen waar volgens de tandarts waterstofperoxide in zat, daar moest ik eerst mijn mond mee spoelen, ik werd wel gewaarschuwd dat ik het niet door moest slikken. Nou dat was ik ook zeker niet van plan. Maar het zal vast wel nodig zijn al die maatregelen, alleen zijn veel mensen het een beetje zat aan het worden. Bij mij is het meer een kwestie van even niet met de gedachten erbij zijn. Nu zijn er hier erg weinig gevallen van de ziekte bekend, een dorp verderop was er eentje, maar voor zover ik weet zijn er hier nauwelijks mensen in het ziekenhuis terecht gekomen. Ik hoop dat deze ziekte nu snel uit gaat doven, zodat mensen die op vakantie willen dat ook kunnen doen, zelf ga ik niet meer echt weg, in mijn eentje vind ik er ook niets aan. O ja mijn tanden en kiezen waren nog prima in orde dus er hoefden geen gaatjes te worden gevuld . Ik ben altijd blij als ik die stoel weer uit mag en daarna lekker naar huis toe rijd. Weer een half jaar geen tandarts te hoeven zien.

16 opmerkingen:

 1. Goh, je kan dus niet meer zeggen, ik ga een rondje zwemmen, maar een vierkantje.
  Was de tandarts ook ingepakt als een astronaut?
  In je uppie op vakantie gaan, is ook niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet het niet, je kunt eigenlijk niet voorzichtig genoeg zijn nu de vakanties beginnen en er overal vreemd volk komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bah, waterstofperoxide.. daar ga ik spontaan van over m'n nek vrees ik.. te veel mee moeten gorgelen toen ik een infectie achter m'n amandelen had! Hoop niet dat míjn tandarts daar ook mee aan kom dus, als ik eind juli moet voor de halfjaarlijkse controle. En ook te hopen dat ik niet net een opvlieger heb als ze je temperatuur meten.. daar denk ik altijd aan als ik ergens dat lees, dat mensen op hun temperatuur gecontroleerd worden.. dat er dan allemaal vrouwen van bepaalde leeftijd buiten staan te wachten tot hun hot-flash over is hahahahahaa!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op zo'n manier krijgen je hersenen geen rust: zelfs tijdens baantjes zwemmen moet je alert blijven. Bij de ortho moest ik ook spoelen met waterstofperoxide. Het proeft naar niks en ik leef nog. Hij droeg een mondmasker en een plastic scherm voor z'n gezicht. Echt double Dutch (-:
  Ik mag volgende week voor halfjaarlijkse controle naar de tandarts...
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gadver haba wat een crime hé, ik weiger te geloven dat dit het nieuwe normaal wordt....
  dat kan en mag niet waar zijn....

  de tandarts heeft volgens mij geen vrienden :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie wel op verschillende plekken verschillende regels komen. Ik heb mijn mond niet hoeven te spoelen.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Haba ooo ik heb dat nooit mee gemaakt bij tandarts of implantaloog of prothese kliniek, ook niet bij huisarts
  Enige is dat gel. Maar goed jij bent er een half jaar vanaf. Bij mij tandarts is als je ook naar mondhygiëniste gaat 1 keee per jaar
  Nou ik ga om de 3 maanden dus genoeg van dat hahaha. Fijne diertjes dag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. VOlgens mij dooft het niet zomaar uit. ALs je ziet dat er hier en daar gewoon weer oplevingen zijn dan heb ik er weinig hoop op. Ik moet vrijdag naar de tandarts, het zal me benieuwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik help je hopen Haba, maar vlg. mij is corona nog zomaar niet weg.
  Nu is Zeeland misschien niet zo hard geraakt als wij hier in Brabant.
  Maar zolang er nog steeds gebieden zijn ver weg, en dichtbij, die op slot gaan waart het virus nog volop rond.
  En spannend is de komende tijd als alle vakantie-vierders zich gaan verplaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Haba komt het door vakantie 9f word er dan daar geen katten gebracht voor even?? Wel raar ineens bijna weer alle kamers bezet, maar ik weer niet precies hoe het werkt.
  Woensdag dus vanmiddag naar Laura. Hier begint volgende week vakantie
  Fijne dag Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De tandarts neemt wel maatregelen, aan de ene kant wel fijn natuurlijk.
  Maar waterstofperoxide brrr...
  Ik mag over ruim een week voor controle en reinigen.
  Hopen dat het er goed uitziet.

  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ha die Haba
  ja we zijn gewoonte dieren hoor , dus het is te begrijpen
  langzaam zijn we aan de maatregelen gewend

  wat anders , ik kijk soms in de spam
  en daar vond ik al jou reacties pppfffttt

  jij woont in de buurt van dei schepen op de Schelde , ja dan ken je het wel hé
  ik vind het goed dat het mee varen met de loodsboten is gestopt , en jij bent blij dat je de kans eens had

  BeantwoordenVerwijderen
 13. als het nu goed is , krijg ik updates als er een nieuw blog is of als je regeert :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je bent zeer welkom hoor Haba
  maar je zat op m'n wordpress in de spam :)
  yessss je bent er 😁
  fijne avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goedemorgen Haba ja het is een geld kwestie. Purmerend deed het enorm goed met de koffiecorner maar anderen niet. Eerst dacht leidinggevende dan maar alleen in Purmerend... Maar nee of ze verhuren het is wel terug maar niet met mij. Klanten die ik aanspreek missen het enorm en mij daar. En ik ja doe klusjes en val in bij drukte bij kassa enz. De helft van personeel is terug. Vandaar ik eigenlijk overtallig ben
  Maar goed ben nu vrij ga lopen met Anoeska. Ooo ik snap ju over de katten ja hahahah. Ja gek he met vakantie tijd men ineens allergisch zijn. Fijne dag met Aiva 👍groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...