vrijdag, maart 26

Afwas + uitslag onderzoek

 Eergister bij mijn dochter thuis gegeten en gister bij mij zoon thuis, twee dagen dat ik na het oppassen niets hoef te doen, het koken, opdienen en zelfs de afwas daar is mijn hulp niet bij nodig. Ze hebben beiden een vaatwasmachine die het werk na de maaltijd doet.  Dat was vroeger natuurlijk ondenkbaar. Mijn zussen en ik hadden om de beurt dienst in de keuken, de ene waste af de tweede droogde en de derde ruimde dan weer op. Maar omdat ik de jongste was, moest ik altijd opruimen, terwijl de andere twee lekker om de beurt konden afwassen, wat ik het leukste werkje vond. Ik denk nu, dat ik waarschijnlijk nog te klein was om alles goed schoon te boenen, maar toen was ik er regelmatig boos over.


Mijn kleinkinderen hoeven niet af te wassen, want tegenwoordig hebben de meeste nieuwe keukens natuurlijk een vaatwasser ingebouwd dan is het hoogstens inruimen en uitruimen. Nu hoefden wij als kinderen eigenlijk erg weinig huishoudelijk werk te doen, ja onze eigen slaapkamer opruimen en die afwas. Nu moet ik zeggen dat als je dat samen deed het zo klaar was. Wij zongen vaak allerlei liedjes tijdens dat werk, veel van Elvis, waarbij mijn oudste zus dan de tweede stem zong en mijn middelste zus niet mee mocht zingen (dat wilde ze ook niet) omdat die vreselijk vals zong. Zo werd er vaak in de keuken gezongen, ik geloof dat dat ook behalve wat gezelligheid, ook wel verbondenheid bracht. Zou er tegenwoordig nog in de keuken gezongen worden? Ik heb er geen idee van, zelf zing ik nog wel in mijn eentje als ik sta te strijken (wat ik een vervelend klusje vind) om er de moed in te houden. Tegenwoordig strijk ik minder vaak omdat ik in mijn eentje eerst de strijkwas laat liggen tot ik vind dat er genoeg is om er aan te beginnen. Vanmiddag word ik gebeld door het ziekenhuis om de uitslagen van mijn laatste onderzoek te horen. Ik ga er van uit dat er geen bijzonderheden zullen zijn, want dan was er waarschijnlijk al eerder gebeld. Het is al lang stabiel en ik voel geen verslechtering. Verbetering zit er niet in, maar stabiel is een prima uitslag.  


Ik werd net gebeld door de specialist, dat ik inderdaad nog steeds stabiel ben, dus het gaat prima met me, dat beetje non hodgkin verergert dus niet hoera!!

12 opmerkingen:

  1. Bij ons was dat precies hetzelfde bij die afwas hehe.. met dezelfde ruzies om wie er af mocht wassen en ook het zingen.. alleen niet altijd Elvis hahaha! Plús wij maakten ons nog weleens boos om het feit dat de broers haast niks hoefden te doen van huishoudelijke klusjes.. dat vonden wij maar ouderwets van onze verder zo vooruitstrevenede ouders hehe. Nu haalde m'n middelste broer vaak wel de boodschapjes bij het A&O-kruideniertje.. en m'n oudste broer werkte al heel jong.. maar toch. ;-)

    Laat het nog maar héél lang héél stabiel blijven hè! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal toch maar voor je duimen. Afwassen was een van de dingen waar ik het meeste hekel aan had, dat was dan ook het eerste wat ik kocht na mijn huwelijk meer dan 45 jaar geleden... Sinds die tijd doe ik dus ook de afwas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die gezelligheid onder de afwas is pure nostalgie...
    Hier kwam de eerste vaatwasser toen de kinderen uit huis waren. (op kamers)
    Niet omdat ik dat zo graag wilde maar een nieuwe keuken zonder vaatwasser dat kon natuurlijk niet.
    Weet niet wat er stabiel moet zijn maar als jij tevreden bent dan is het goed toch? Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu ik het lees wist ik het toch...toen je dat zei heb ik het zelfs nog opgezocht. Maja is best moeilijk om dat van iedereen bij te houden. Maar gelukkig dat het stabiel blijft...moet je daar veel voor doen of gaat het vanzelf?

      Verwijderen
    2. Wij eten ook geen toegevoegde suikers en eten koolhydraatarm
      Zeker beter voor de gezondheid en beweging hadden we net ook..heerlijk een uurtje gewandeld
      En wat is het nu lekker buiten.
      Joepie de primeur 😆

      Verwijderen
  4. Hahahaha, afwassen is niet mijn favoriete bezigheid.
    Een vaatwasser heb ik ook niet, vind het niet de moeite voor mij alleen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ha die Haba
    zo was het bij ons ook , ik had nooit een hekel aan afwassen , afdrogen wel :)
    nu was ik nog steeds af , en laat het drogen hihi

    fijn weekend groet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat de uitslag weer goed was Haba
    Gefeliciteerd!
    Ik deed vroeger ook de afwas met mijn zus
    Wij zongen ook veel
    Vooral smartlappen zoals Huilen is voor jou te laat van Corrie Konings en Spiegelbeeld van Willeke Alberti bijvoorbeeld
    Fijn weekend
    Liefs Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb tot aan de verhuizing van afgelopen jaar altijd afgewassen, maar nu een vaatwasser en ik heb getest.. het was goedkoper om het door de vaatwasser te laten doen. Gelukkiig is het stabiel. Hou dat zo lang mogelijkvast.

    Love As Always
    Dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een hele goedemorgen Haba ja dat afwassen van vroeger ken ik . Mijn broer moest altijd naar toilet. Moest ik beide doen anders mocht ik niet naar buiten. Foefje rammelenet alles net of alles gedaan was .😂 Hier hadden wij ook snel vaatwasser IV ik savonds in ziekenhuis werkte . Maar ze hadden evengoed taken hoor .
    Goed het is weekend 👍 geniet ervan groetjes 🙋 van mij

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn dat de uitslagen weer goed zijn , zo doorgaan zeg ik maar.
    Een vaatwasser heb ik nog nooit gehad, maar dat hoeft ook niet zo voor mijn eentje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ahhh dat wou ik even weten! Mooi Haba! Ennnn... weer door. (zo'n kreet uit de reklame die je véél te veel hoort).

    Leuk dat afwassen, tja dat moesten wij ook. Al werden, heel oneerlijk, de jongens daar iets minder toe gedreven dan de meisjes. Volgens mij droogde of waste ik alleen samen met mijn moeder, en van zingen kwam dan niets terecht want dat deed zij niet en ik deed sowieso niet aan samenzingen :)

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...