dinsdag, mei 25

Meneer van Dale wacht. . . .

 Vorig jaar kwam ik de meneer tegen die nog steeds genoemd wordt. Dan hoor je  :"Ik zal de Van Dale er even bij pakken"  Kijk dit is die beroemde meneer,  je kunt hem gaan begroeten in zijn geboorte- en sterfplaats Sluis ( Zeeuws Vlaanderen)  Of hij daar nog steeds op antwoord wacht zou ik niet weten, maar dat ezelsbruggetje kan niet meer gebruikt worden.   Sinds 1992 is de volgorde bij rekensommen veranderd, Dat heeft kennelijk te maken met de opkomst van de computer, nu zijn delen en vermenigvuldigen gelijkwaardig en moet je het doen in de volgorde die in de som staat aangegeven. Nou ik ben blij dat ik geen sommetjes meer hoef te maken want als je met ' Meneeer van Dale' bent grootgebracht zal dat zinnetje nooit meer uit je geheugen verdwijnen vrees ik. Goed de beste man heeft met zijn woordenboek bekendheid gekregen en niet door zijn rekenvaardigheid. Hoe dan ook hij heeft zijn standbeeld zeker verdiend.

20 opmerkingen:

 1. Toch gebruik ik het ezelbruggetje nog wel, alleen weet ik dat sommige dingen gelijk zijn. Ik vind zelf rekenen leuker dan lezen.

  Love as always

  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoofdrekenen altijd leuk gevonden en die van Dale mag wachten is me te ver haha
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen Haba heb er over gehoord gek genoeg na mijn schooltijd. Zo vandaag weer na werk deze week werk ik van 9 uur tot half6 . Gisteren om 11 uur met Karin en haar hond Happy toch nog naar bos geweest. Een uur heerlijk gelopen. Fijne Laura middag 👍 groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mr. van Dale staat daar mooi te wachten...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik reken nog steeds zo uit mijn hoofd als ik al zou moeten rekenen. Dat is niet zo heel erg veel meer tegenwoordig. Of een uitvinding een standbeeld zou verdienen weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat meneer daar maar wachten, ik gebruik andere hulpmiddelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mogge Haba
  ik heb de beste man daar getroffen in Sluis
  ken hem meer van de woordenboeken dan van rekenen , maar dat is al ff terug :)
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh, nooit geweten dat van Dale een standbeeld had.
  Rekenen uit mijn hoofd, lukt nog best hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook nog een foto van deze Meneer. Ik denk dat onze generatie ermee grootgebracht is. Als men nu de taal bekijkt die men gebruikt onder de jongeren vol van spellingsfouten enz ... de haren zouden hem ten berge rijzen. ♥ en die van mij ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mjaa.. Van Dale is toch voorál bekend om z'n woordenboek hè.. de Dikke die vroeger iedereen gebruikte, maar tegenwoordig is het gemakkelijker om de juiste schrijfwijze van moeilijke woorden door een spellingscontrole te laten nakijken of op internet op te zoeken. (al lijken maar weinigen dat te doen! hehe)
  Wist niet dat ie van Sluis was.. weer wat geleerd.

  (en nu eens zien of m'n reactie er wél op komt..! )

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wist niet deze kunstbeeld bestond. Wat mooi deze kunstbeeld om te zien. Van Dale uit de woordenboek kennen we. Toen gebruiken vroeger deze boek van. Wat betekent woorden. Heel apart dat jij foto hebt gemaakt. Fijne dag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Haba vandaag nog een keer alleen naar boerderij. Broer en Esther met kleinzoon gaan naar Artis. Als die ik niet erg droog zal zijn. Dat zou jammer zijn.
  Fijne Aivadag 👍 groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijnheer Van Dalen Wacht op Antwoord, ja dat ken ik nog wel van school.
  Ik heb nooit geweten dat hij een standbeeld kreeg, maar wel verdient vind ik.

  Leuk blogje Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb 2 jjaar zondags langs het beeld gelopen op weg naar mijn kosthuis. Ik was toen onderwijzeres aan de Johan van Daleschool.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. IK gebruik die term nooit ;-) heel soms zei ik wel 'dat zoeken we op' ...tegenwoordig zeg ik 'hebbie een hengeltje, mijn gatenkaasgeheugen heeft diepe gaten'

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weet niet of de rekenregel wordt toegepast in het onderwijs. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goedemorgen Haba ikwas niet mee hoor naar Artis. En ze zijn maar even geweest te koud en bleef toch niet droog. Jij houd ook niet droog🤭 zwemse straks. Fijne vrijdag 👍 groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goedemorgen Haba
  Ik wist niet dat hij een standbeeld had
  Dat ezelsbruggetje ken ik ook niet
  Sluis is een leuk plaatsje
  Daar kwamen wij vroeger graag
  Fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goedemorgen Haba ach ja even over weer kan zo bij de ene prachtig zijn bij de andere plaatsen slecht. Maar goed deze weekend word genieten Dan is lekker in Frankrijk grote tuin met parasol op Hier in tuintje kan bijna geen parasol op want dan zit iedereen in de schaduw Maar goed is droog. Ik heb vandaag mijn boodschappen dag want moet ook even voor werk naar Sligo Hoe was zwemmen fijne zaterdag

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waha! Nooit gezien dat beeld (denk ik), maar ik vind hem wel lijken op één van mijn oude meesters.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...