dinsdag, oktober 5

Herfstkleuren

Hier kan ik me beter mee bezighouden dan met de problemen uit mijn vorige logje. Die zullen wel een keertje worden opgelost hoop ik ik krijg binnenkort hulp dus dan komt het wel in orde.

Maar al regent het nu, ik heb eerder leuke herfstfoto's gemaakt van dingen die in mijn tuin groeien in dit jaargetij. Zo heb ik toch nog wat kleur om de tuin op te vrolijken. Ook dat vrolijke gele huisjesslakje hoort er natuurlijk bij, ik laat de slakken gewoon in leven hoor, die zijn tenslotte ook 'natuur'. De braam is een keer stiekem binnengeslopen en heeft zich helemaal door een paar struiken geslingerd. Ik knip de uitstekende takken wel af, maar om twee struiken te verwijderen om bij de wortels van de braam te komen, gaat me te ver. Nu zijn de bramen ook nog niet zoet dus die worden wel door de vogels gegeten.



12 opmerkingen:

 1. Oh lekker bramen in de tuin :)
  Ja dit geeft ook een mooi herfstbeeld...al wil ik best nog wel even nazomeren ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had ooit een doornloze braam in de tuin die enorm grote vruchten gaf.. heerlijk! Veel jam gemaakt toen! Jammer genoeg stond ie waar de motor gestald moest gaan worden en kreeg ie door het afdak daarna te weinig licht om nog goed te groeien en bloeien, dus viel weg. Gelukkig heb ik ook wel bessen en rozenbottels.. maar er bloeit ook nog wel het één en ander nu.. de sedums en de herfstasters en -anemonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik vanmorgen naar Middelburg reed, regende het echt pijpenstelen, en nog een harde wind er bij ook. Inmiddels schijnt de zon weer. HEt is echt tijd om bramenjam te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk hé Haba, ik hou er van, lange wandelingen met flinke wind, alleen in het bos is het dan wel een beetje link, maar we genieten super, zeker als het nog droog is ook:-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er hangt inderdaad weer genoeg vogelvoer aan bomen en struiken... De herfst is echt begonnen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het heeft volgens mij wel geregend vandaag, maar ik kan het me niet herinneren. Denk dat ik toch te hard gewerkt heb vandaag. Bramen heb ik niet in de tuin, nog wel bloeiende rozen.

  Love As always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Haba en herfst. Hier eet ik de vijgen en raap de walnoten op. De laatste paar dagen we liggen nu steeds wel veel op de grond. Herfst vind ik altijd prachtig en kleurrijk. Meer dan de zomer.
  Het is woensdag dus Laura dag 👍 fijne middag met haar . Groetjes van mij 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé, heb je nu pas ontdekt! Ik schaam me...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Haba ja best groot huis en de tuinen.Hoop tedoen in de vakantie doen doen we nooit veel al zou Jaap nu hij niet meer werkt wel klussen kunnen doen maar ja nu zijn rug.Maar goed hij Maar goed hij heeft alle tijd om tussen door alleen hier heen tegaan maar of hij dat doet is de vraag. Vandaag de laatste dag hier
  Morgen vroeg weg niet 5 uur Fijne Aiva dag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mogge Haba
  dat zijn mooie en lekkere dingen die in je tuin groeien
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De herfst komt met veel moois .... om te compenseren dat het ook narigheid brengt

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...