zaterdag, maart 28

De Paasvogel

Toen ik klein was, kwam voor Pasen geen haas in de buurt, nee voor ons was het de Paasvogel die de chocolade eitjes bracht, eigenlijk ook veel logischer voor een kind, de combinatie van vogels en eieren, een haas die eieren legde leek me ook erg onwaarschijnlijk.

Op Paasochtend gingen we naar de zolder waar onder het open gelaten zolderraam de Paasvogel zijn mandje voor ons kinderen had neergezet. Ieder kreeg haar eigen mandje met chocolade eitjes. Al tijden voor Pasen keek ik regelmatig naar de lucht om de paasvogel te zien komen. Iedere reiger of andere grote vogel ( af en toe een ooievaar) werd goed bekeken of hij misschien een mandje in zijn bek vervoerde. Ik heb de echte Paasvogel nooit kunnen betrappen, maar op Paasmorgen stonden de mandjes voor mijn zus en mij netjes onder het dakraam geparkeerd. Meestal was er één groter ei bij waar met suikerwerk vogeltjes op waren geplakt, dat ei lag dan midden in het mandje omringd door de kleinere eitjes die met zilverpapiertjes waren verpakt. Het grote ei had of doorzichtig papier of helemaal geen papier. We mochten voor het ontbijt onze gekookte eitjes beschilderen met plakkaat verf, soms waren de eitjes tijdens het koken al via het kookwater van een kleurtje voorzien en dan plakten we er wat versiering op.
Nu is het nog geen Pasen, maar toen ik daarnet een grote vogel voorbij zag vliegen schoot opeens deze herinnering in mijn gedachten.

11 opmerkingen:

 1. Wat origineel, een paasvogel! Wat leuk allemaal, zo hoort Pasen te zijn toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal, maar voor dit jaar komt er geen paasvogel of paashaas langs denk ik, en zullen we de paaseitjes zelf moeten kopen.
  Fijn weekend Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In België hebben ze vliegende klokken die de paaseieren brengen.. net zo onlogisch als die haas hehe. Toen ik ooit in de Ardennen op een terras bij de koffie chocolaatjes in de vorm van een klokje kreeg met Pasen, dacht ik dat het oude van de kerst waren hahahaa!
  Maar een paasvogel.. daar heb ik ook nog nooit van gehoord.. eigenlijk werd er bij ons nooit zo geheimzinnig gedan met Pasen.. m'n vader versierde voor ons allemaal prachtig een hardgekookt ei en m'n moeder kocht bij Jamin chocolade eitjes.. dat was het. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit verhaal heb ik nog nooit gehoord. Ik kan me niet herinneren dat we met Pasen iets extra's deden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt wel veel logischer he haba,
  een vogel..
  dit jaar zal het wel wat stiller zijn met pasen denk ik.... geen brunches etc etc...
  we zullen het digitaal moeten doen :-)

  een fijne zondag gewenst haba
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pasen, ik ken me er niets van herinneren. Wel de verhalen van school natuurlijk. Maar thuis deden we er niet aan.

  Love as Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Haba wouw wat zal jij in de dagen voor Pasen stijve nek hebben gehad 😉😁😁😁. Nee bij ons thuis zijn geen verhalen daarover verteld ook niet over paashaas we kregen gewoon een mandje of netje. Heb wel verhaal maar dat vertel ik met Pasen hahaha
  Dacht net wouw wat heb ik lang uitgeslapen half 8 ach nee half 7 hahahah
  Bjorn komt vandaag en eet mee
  Fijne zondag Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik dacht altijd (toen ik klein was) dat de paashaas de eieren raapte en dan langs ging brengen bij de kinderen. Een paasvogel kan natuurlijk ook heel goed. Beiden zijn nog nooit echt gezien dus alles is mogelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij kregen eerste paasdag een paasbuidel (poasbuul in het dialect)
  Dat is een gehaakte zak gevuld met chocolade-eitjes, suiker-eitjes en gekleurde-eitjes. Ook deed mijn moeder er walnoten en hazelnoten in.

  Fijne zondag Haba met een groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nooit eerder van gehoord...zo zie je maar dat allerlei dingen streekgebonden zijn, hoe mooi.

  Pasen zal dit jaar heel anders worden, zoals zo veel, maar ik hoop en wens je toch een heel fijn pasen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen Haba was gezellug Bjorn er was gisteren. Gaat ook even rit tijd in hij werkt al tijdje thuis maar morgen mag hij ze spullen brengen. Per 1 april heeft hij geen baan. Hij is al druk bezig met solliciteren maar ja op ogenblik geen gesprekken wat nu logisch is. Maar goed nieuwe week nieuwe kansen zal ik maar zeggen. Ik ga weer naar werk eens kijken wat ik nu moet gaan doen. Fijne maandag 👍 Groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...