woensdag, mei 13

Wandeling

Gister ben ik even een eindje gaan wandelen  met mijn telefoon in aanslag om wat foto's te maken onderweg.
Eerst de Fort den Haakweg af en het pad naast de duinen op, dan krijg je nog de resten van dat fort te zien, het lag op de rand van het eiland om de weg naar de Oosterschelde en het Veerse gat te bewaken.

                 Als je goed kijkt kun je de vorm van het bastion in de wallen nog zien in het landschap.
                 In werkelijkheid is het duidelijker dan op de foto.

Het is een mooie tijd in de natuur, ik heb ook veel foto's van bloemen langs de kant gemaakt, en natuurlijk ook van de Meidoorn die hier overal langs de landweggetjes volop in bloei staat.

Verder valt het rood van de klaprozen op tussen de andere kleuren, een lekker felle kleur zo tussen het groen.
   
                                         Nog voor Klaproos eentje apart op de foto gezet.


 Het geel van de volop bloeiende gaspeldoorn en hieronder een klein geel bloempje  waar ik de      naam niet van weet.                                      Dan de rode klaver en de distel die ook deze rood/roze tint vertoont

Kortom een feest van kleur in de natuur en de gemeente heeft om rustig van alles te kunnen genieten een bankje geplaatst waar je een mooi uitzicht hebt over het landschap waar ik in de verte mijn dorp kan zien liggen.

Het was gister een stralende dag, vandaag trouwens ook, alleen zie ik nu aan de horizon bolle wolken die de lucht wat versieren. Wanneer ik dan de toeristen voorbij zie komen, denk ik stiekem : 'Jullie moeten weer weg en ik kan hier heerlijk blijven wonen'  Ach toen ik in Amsterdam woonde en na mijn studie ook nog een tijd werkte, vond ik de stad ook heerlijk, met alle dingen die een stad wel heeft en een dorp niet. Maar zo rustig aan ( in vijf verhuizingen) een steeds kleinere woonplaats te hebben gekozen heeft ook wel voordelen.

13 opmerkingen:

 1. 't Is op die foto ook wel goed te zien hoor, dat bastion. Maar het is wél dat je het schreef, anders zou ik er niet op gelet en het dus niet gezien hebben.
  Mooie wandeling.. met veel bloemen (is die gele niet gewoon een boterbloem? het lijkt er wel op in ieder geval.. daar heb je ook soorten van, misschien één van die.. óf een wild aardbeitje.. zou ook kunnen als het echt een heel klein bloemetje was). Je was in ieder geval lekker even buiten.. daar knapt een mens van op vind ik altijd. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee geen boterbloem, het groene blad ervan was geveerd en de stengel roodachtig.

   Verwijderen
  2. Aha.. vijfvingerkruid dan misschien.. dat heeft roodachtige stengels. Komt veel voor in Zeeland.

   Verwijderen
  3. Weer wat geleerd dus , ik had nog nooit van dat plantje gehoord.

   Verwijderen
 2. Dat zal een heerlijke wandeling zijn geweest, Haba. Ik houd van geschiedenis terugzien in een landschap. Jij woont op de eerste rang!
  Ik heb nog geen bloeiende klaproos gezien. Misschien is het bij jou warmer geweest dan hier?
  Mooie serie foto's!
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de duinen is het vaak een beetje warmer, misschien dat daarom de klaprozen hier eerder bloeien.

   Verwijderen
 3. Je hebt een mooi stuk gewandeld zeg. Heerlijk toch om je heen kijken. Zeeland is inderdaad mooi en je mag blij zijn dat je er woont.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker toch, er even op uit. Hier was het vandaag vies koud en liet de zon het helemaal afweten. Een mooie serie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) 't lijkt op het bloemetje van de wilde aardbei, die staan nu volop in bloei,
  Dank je wel Haba voor di emooie klapper, wat een feest hé. ohhhhh je ziet ze nu overal, ik vind het zó tof, zo genieten, en jij hebt een zalige wandeling gedaan, feessie :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Haba prachtig ja en wat je zegt toen je in Amsterdam woonde etc. Dat heb ik hier en Puylagarden .Mooie foto's zeg ik ga volgende week donderdagavond lopen met vriendin wat we altijd donderdags deden maar ja vanaf januari zat de klad erin en toen was haar dochtertje thuis van school enz enz maar we hebben elkaar weer geapt en we gaan s'avonds .
  Vandaag donderdag boerderij bezoek en krijg je een jarige buurvrouw op visite .Ze doet al vanaf begin maart thuiswerk de muren komt op haar af dus ik zeg meid kom een keer gewoon een bakje doen bij me.Kan me zo goed voorstellen Bjorn heeft dat ook Al hij nu maand geen werk heeft maar in begin thuiswerk deed.Ze praten er gemakkelijk over om v oor altijd te doen maar mensen vereenzamen. Ze gaat wel 1 dag in de week naar werk,maar zit in een kamertje alleen haar lunch enz word voor de deur gezet ze spreekt niemand Nou dat is totaal geen verschil Ik denk je kan ook behoorlijk overdrijven daar. Maar goed dus word een gezellig dag
  Heb je al nieuws van zwembad????Fijne donderdag groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moeder natuur op haar mooist...!
  En jij had een mooi tochtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HEt is redelijk duidelijk te zien hoor, maar zag het al eens een paar keer in het echt dus weet hoe het er uitziet.
  Ja, van mij mogen de toeristen wel wegblijven. Veel rustiger op het eiland.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen Haba vrijdag mag je al zwemmen???? zou fijn zijn
  fijne dag verder en vele groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...