donderdag, november 19

Sparen

 Mijn moeder was een fanatiek zegeltjes spaarder, ik niet als ik eens ergens zegeltjes bij krijg, ben ik die vaak snel weer kwijt. Mijn moeder niet, die plakte gelijk nadat de boodschappen waren opgeruimd, de zegeltjes in het boekje. Vroeger kon je ook een soort zegeltje uit het etiket van de jam knippen, de jam van  'De Betuwe' . Daar kon je dan boekjes voor bestellen over Flipje van Tiel. Laat ik nu laatst nog zo'n boekje tegenkomen, ik weet wel dat ik het met plezier heb gelezen, ik had ook meer van die boekjes, maar die zijn in de nevelen der tijd verdwenen. Ik was en ben nog steeds een lezer, mijn man placht te zeggen, dat ik als ik niets te lezen had, desnoods de etiketten van de jampotjes zou lezen.  Nu moet ik toegeven dat hij daar wel een beetje gelijk in had. Hier dus het boekje dat ik nog steeds in bezit heb. Zo zie je dat mijn moeder niet voor niets die zegeltjes spaarde.

 

Toen ik nog werkte (bibliotheek) las ik soms eerst een boek dat ik van het werk meenam, om als ik het erg goed vond het boek zelf te gaan kopen. Ook lees ik mijn boeken meerdere malen, en elke keer vind ik er weer iets nieuws in te vinden. Tenminste de boeken die ik goed vind, een detective lees ik ook graag op zijn tijd, maar die lees ik niet meerdere malen,  dan is uiteraard de spanning er af. Ach iedere gek heeft zijn gebrek natuurlijk, en dat meerdere malen lezen zal mijn gebrek wel zijn. Hoe dan ook, iemand die graag leest verveelt zich eigenlijk nooit.

19 opmerkingen:

 1. iedere gek heeft zijn gebrek dat is inderdaad haba,maar wat ontzettend leuk om dat boekje weer tegen te komen zeg, dat is pure nostalgie :-)
  dat doe je nooit meer weg :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik heb ook nog een paar van die boekjes, en ook nog een hoop albums van Sjors en Sjimmie, Sjimmie zal nu niet meer kunnen denk ik.
  https://fotografie54.wordpress.com/2016/11/22/flipje-van-tiel/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees m'n thrillers, die ik voor op vakantie om te lezen koop, na een paar jaar ook wel weer hoor.. het verhaal blijft maar zelden zó goed hangen dat ik het nog weet..! :-)
  Leuk, Flipje Tiel.. he die boekjes vast ook gehad.. dan zou m'n jongste zus die nu moeten hebben, want die heeft alle kinderboeken van vroeger. Heb sowieso zelf wel nog een paar sleutelhangers met de figuurtjes uit die reeks.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk boekje Haba.
  En wie leest verveelt zich nooit, is helemaal waar.

  Ik heb 3 boeken op het ogenblik van de bibliotheek.
  Heerlijk op de bank en niet kunnen stoppen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig dat je dat boekje hebt gevonden!
  Oh...die herkenning over lezen (-: Goede boeken herlees ik ook. Ik kan onderhand een eigen bieb gaan beginnen.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik las sommige boeken gerust enkele jaren later nog een keer, dan was ik het allang weer allemaal vergeten. Ik kan nu nog steeds de rust niet vinden om te lezen. Zelfs niet in de vakantie.

  Love As always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niks mis met lezen. We hebben hier boeken die zowel door mijn vrouw alsook door mij helemaal kapot gelezen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goedemorgen Haba ja mijn moeder spaarde ook de zegeltjes van blue band volgens mij de borden en glazen .Ook bij de spar dan kreeg je geld met rente dat was voor de vakantie. Ja die waren duur alleen de overtocht naar England om de jaar had mijn pa aan zijn schoonfamilie beloofd.Ik spaar alleen de kaas zegels meer niet o ja bij Apie maar dat gaat via app dus geen geplak
  Zo de oppasdagen zijn geweest nu de vraag is zwembad bij jou al open??Fijne vridag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, mijn moeder spaarde ook altijd alle zegeltjes.
  Toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik het nodige mee aan linnen en serviesgoed gespaard met de zegeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, nu sparen we allemaal digitaal als we meedoen want zegels zijn er nog wel, maar ze willen het liefst dat je dat met je telefoon doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mogge Haba
  ja m'n moeder deed dat vroeger ook wel , ik geef ze aan een buurvrouw
  en na tijden weer wat tegen komen uit die lang vervlogen tijd is leuk
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ja mooi hé dat kleine kereltje zo te zien draven
  wij hopen het komende maandag zo te treffen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mogge haba
  Nee ik ben niet zo van lezen...manlief wel en daar zullen de dochters het dan wel van hebben. Want die lezen alle 3 veel
  En ja nostalgie flipje...leuk
  Zegeltjes sparen doe ik alleen als het echt interessant is ergens voor
  Anders laat ik ze aan me voorbij gaan
  Zeg wel eens maak maar alles goedkoper en laat die onzin achterwege...
  Groetjes en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb ook menige boekjes nog uit kindertijd en kijk er af en toe ook nog in. In de zomer lees ik meer dan nu maar zo af en toe pak ik een boek maar ze overlezen die niet. Die gaan in de kleine boekenbieb als ik deze tegenkomt. Heeft een ander er ook plezier van. De oude kinderboeken die blijven in mijn herinnering boekenkastje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee geen schapen deze keer maar honden en katten
  De eerste hond in het filmpje was er eentje die wij ook hadden...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goedemorgen Haba mijn antwoord op je vraag staat bovenaan verder niet veel te melde. Alleen fijne zaterdag

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb geen kinderboeken. Eigenlijk nooit gehad. Ik heb ze ook niet. Wat leuk dat je nog hebt Haba. Leuke boek. Kinderboeken hebben vaak plezier voor de andere om te lezen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...