vrijdag, januari 15

Annie M.G.

 Ik denk dat veel mensen haar boeken wel kennen, nog steeds lezen kinderen de avonturen van Jip en Janneke.  Maar die heb ik als kind eigenlijk nooit gelezen, terwijl bij ons thuis iedereen graag las en als je dat nog niet kon, werd je voorgelezen. Nu werd er wel uit een van haar andere boeken voorgelezen, daar kan ik nog altijd het begin van herinneren. Dat was het boekje over het schaap Veronica. Op de eerste bladzijde stond : "Dit is het schaap Veronica, het schaap met zwarte voeten. En nu komt wat er allemaal gebeurde".  Mijn moeder heeft dat boekje eindeloos voorgelezen,  alle tekst was op rijm geschreven, dus het blijft ook makkelijk in het geheugen hangen. De avonturen van Veronica met de dames Groen en de Dominee die er regelmatig ook bij was. Ik kan me niet herinneren of die man ook in het huis van de dames woonde, maar ze gingen wel ontzettend veel met elkaar om. Dus of er een dubbele bodem in zat voor volwassen lezers zou ik niet meer weten. Maar ik genoot elke keer opnieuw van de avonturen van dat schaapje.

De afbeelding heb ik van het internet, want ik heb dat boekje niet voor het grijpen, ik denk dat het bij mijn kinderboeken in een kist op zolder is beland, misschien moet ik dat eens uitzoeken, dan kan ik de kleindochters er nog eens uit voorlezen.

 

                    

18 opmerkingen:

 1. Onvergetelijk hoor, ze heeft zoveel mooie dingen gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Was echt een enórm onzin-boek.. maar daar was Annie dan ook heel goed in hahahaaa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk toch Mizz. hoe meer onzin op rijm, hoe leuker ik het vond :)

   Verwijderen
  2. Ja tuurlijk.. en kleine kinderen vinden sowieso dat rijm leuk om te horen.. en de volwassenen konden zich verkneukelen om al die onzin bij elkaar! :-) Die dominee, die wás er gewoon hehe.. ging ook mee op de foto toen Veronica zich eens wilde laten vastleggen. Echt, het slaat zelden ergens op, maar dat gaf gewoon niet.. het was gewoon leuk. :-)

   Verwijderen
 3. Dan maar eens de zolder op, jouw kleindochters zullen het vast graag horen als je hen voorleest.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een schrijfster die heel veel voor de jeugd betekend heeft. Mijn kleidochter vind de verhalen van haar ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch wel een schrijfster die wereldberoemd is in Nederland. iedereen kent haar wel.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen Haba ja wie kent haar boeken en musicals liedjes niet. Puk de pletterflat. Ik ken haar vooral van ja zuster,nee zuster. En haar liedjes. Voorlezen deed ik vaak uit Pinkeltje en sprookjesboeken. Kom je fijne zaterdag 👍 wensen groetjes 🙋

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedemorgen Haba
  Ik heb ook een dik boek van Jip en Janneke
  Las ik altijd de kleinkinderen uit voor
  Dit boek ken ik niet
  Fijn weekend
  Liefs Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mogge Haba
  ja die kist moet maar snel van zolder hoor , daar zal je de kleinkinderen blij mee maken
  fijn weekend groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ha die Haba
  ja het zijn mooie landen wat betreft natuur , maar de politiek is er nog beroerder dan hier
  mij maakt het niet uit of er sneeuw komt , heb de boodschappen binnen hihi , en ik hoef er niet meer in te werken :)
  fijne middag groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi haba
  Jip en janneke voorgelezen aan de kinderen maar veranderde toen al regelmatig de teksten. Want meisjes die mama helpen en jongens altijd mannendingen vond ik minder goed in dat boek
  Maar de schijfwijze was geweldig...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. veel sneeuw plezier
  met een paar uurtjes is het misschien ook wel hier

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Haba eens kijken wat er nog van over is van de sneeuw en of het glad is zo Tja toch even 40 min lopen straks met meneer. Hij vond eerste keer met Jaap geen drol aan vreemd.Tja voor hem ook de eerste keer dat hij loopt in de sneeuw Toen ik hem uitliet ja toen wel door dolle heen hahaha. Fijne zondag
  En ja ik ben niet bang denk het goed komt met de katten

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kreeg en poos geleden een boek van haar. Dat was mijn eerste boek van deze schrijfster. Jip en Janneke heb ik verder ook nooit gelezen of zo als kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Keerde regelmatig jip en janneke om :)
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een schrijfster die Nederland op de kaart heeft gezet. Mijn kinderbijbel was "Het beest met de achternaam." Een dikke pil, vol met versjes, verhalen, rijmpjes...Ik heb het letterlijk kapot gelezen en op latere leeftijd bij een antiquair een ander exemplaar gekocht. Mijn oude boekjes van Jip en Janneke heb ik ook nog. Kan ze niet wegdoen!
  Leuke blog, Haba!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fantastisch mooi he haba, ik kan ook eindeloos van haar schrijfsels genieten ❤

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk weekend

 Afgelopen weekend was ik met de kinderen en kleinkinderen een weekendje in een huisje van 'Centerparks'  die kennen jullie vast ook...